نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکاشف, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorبنیان, عباسfa_IR
dc.contributor.authorراد, مرتضیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T09:32:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T09:32:16Z
dc.date.available1399-07-09T09:32:15Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T09:32:16Z
dc.date.issued1969-12-22en_US
dc.date.issued1348-10-01fa_IR
dc.identifier.citationکاشف, مجید, بنیان, عباس, راد, مرتضی. (1348). تأثیر مصرف مکمل کراتین و مخلوط کراتین – کربوهیدرات بر توان بی هوازی و شاخص های آسیب سلولی (CK,LDH) در پسران ورزشکار 18-15 ساله. نشریه علوم زیستی ورزشی, 13(13), 125-152.fa_IR
dc.identifier.issn20089325
dc.identifier.issn2676-4148
dc.identifier.urihttps://jsb.ut.ac.ir/article_29058.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/363595
dc.description.abstractپژوهش حاضر با هدف مقایسة تأثیر مصرف مکمل کراتین و مخلوط کراتین- کربوهیدرات بر توان بی هوازی و شاخص های آسیب سلولی (CK,LDH) در پسران ردة سنی 18- 15 سال شهرستان کوهرنگ انجام گرفت. در این راستا 36 نفر از پسران این شهرستان با میانگین سنی 90/0±42/16 سال، میانگین وزن 96/9±85/54 کیلوگرم و میانگین قد 28/8±75/167 سانتی متر به صورت دردسترس انتخاب شدند. درابتدا نمونه گیری خونی به منظور تعیین سطح اولیة آنزیم های کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز به عنوان شاخص های آسیب سلولی از آزمودنی ها به عمل آمد، سپس آزمون های توان بی هوازی (پرش سارجنت، پرتاب توپ طبی و دو سرعت) انجام گرفت. در ادامه آزمودنی ها به صورت تصادفی به سه گروه 12 نفره تقسیم شدند. گروه تجربی اول فقط کربوهیدرات، گروه تجربی دوم فقط کراتین و گروه تجربی سوم مخلوطی از کراتین و کربوهیدرات مصرف کردند. اجرای میدانی به صورت سه جلسه تمرین با وزنه و مصرف مکمل های کراتین و کربوهیدرات طی 5 روز انجام گرفت. مکمل ها در چهار وعده در روز و پس از صرف صبحانه، ناهار، عصرانه و شام به صورت محلول در آب مصرف می شدند. سپس بلافاصله بعد از آخرین جلسة تمرین، نمونة خونی به منظور تعیین سطح آنزیم های مذکور گرفته شد. 2روز بعد نیز آزمون های بی هوازی برای تعیین تأثیر مصرف مکمل ها مجددا از آزمودنی ها به عمل آمد. نتایج با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی (تحلیل واریانس یکراهه و آزمون تعقیبی توکی برای آزمون فرضیه ها) با استفاده از نرم افزار spss ویرایش 16 بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که درگروه تجربی دوم مصرف مکمل کراتین توان بی هوازی را بهبود بخشید.(05/0 < P). همچنین در این گروه مصرف کراتین موجب افزایش معنی دار در سطوح آنزیم های کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز سرم خون شد (05/0< P)، اما در گروهی که به همراه کراتین، کربوهیدرات نیز مصرف کرده بودند، توان بی هوازی افزایش معنی دار یافت (001/0 < P)، درحالی که آنزیم های CK و LDH افزایش معنی دار نداشتند. در گروه کربوهیدرات تفاوت معنی داری در توان بی هوازی و سطوح آنزیم های CK و LDH مشاهده نشد. این یافته ها نشان می دهد که کراتین در کنار آثار مثبتی که روی عملکرد بی هوازی دارد، موجب ایجاد آسیب سلولی می شود و سطوح آنزیم های کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز در خون افزایش معنی دار نشان می دهد. در صورتی که مصرف مخلوط کراتین و کربوهیدرات توان بی هوازی را افزایش داده و از آسیب سلولی جلوگیری می کند. بنابراین پیشنهاد می شود در صورت تمایل به مصرف مکمل کراتین، این مکمل به همراه مکمل کربوهیدرات مصرف شود تا ورزشکار دچار عوارض کمتری شود.fa_IR
dc.format.extent450
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه علوم زیستی ورزشیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Sport Biosciencesen_US
dc.subjectآسیب سلولیfa_IR
dc.subjectآنزیمfa_IR
dc.subjectتوان بی هوازیfa_IR
dc.subjectکراتینfa_IR
dc.subjectکراتین کیناز.fa_IR
dc.subjectکربوهیدراتfa_IR
dc.subjectلاکتات دهیدروژنازfa_IR
dc.titleتأثیر مصرف مکمل کراتین و مخلوط کراتین – کربوهیدرات بر توان بی هوازی و شاخص های آسیب سلولی (CK,LDH) در پسران ورزشکار 18-15 سالهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی-دکترای فیزیولوژیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی-دکتری فیزیولوژیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی-کارشناس ارشد فیزیولوژیfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue13
dc.citation.spage125
dc.citation.epage152
nlai.contributor.orcid0000000185513371


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد