اثر ترکیب عصاره آبی زعفران و تمرین هوازی بر برخی شاخص های استرس اکسیداتیو کبدی در رت های نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین
(ندگان)پدیدآور
فاضل کلخوران, جمالشیبک, علینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر ترکیب عصارۀ آبی زعفران و تمرین هوازی بر غلظت آنزیمهای آنتیاکسیدانی در کبد موشهای صحرایی دیابتیشده با استرپتوتوزوسین بود. در این تحقیق که از نوع تجربی بود، 70 موش صحرایی ویستار نر بهصورت تصادفی در پنج گروه شامل کنترل سالم، کنترل دیابتی، دیابتی با تمرین هوازی، دیابتی با مصرف عصارۀ آبی زعفران، دیابتی با ترکیب تمرین هوازی و مصرف عصارۀ آبی قرار گرفتند. نمونهها دو هفته (14جلسه) به تمرین و مصرف زعفران پرداختند و در پایان فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی سوپراکسیددیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز کبدی آنها ارزیابی شد. مقایسۀ گروهها از لحاظ آماری، با آزمون آنالیز یکطرفه (ANOVA) و آزمون تعقیبی شفه انجام گرفت. نتایج نشان داد، تمرین هوازی و مکملسازی زعفران همزمان در سطح معناداری(P
کلید واژگان
آنتیاکسیداندیابت
عصارۀ آبی زعفران
موش صحرایی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-12-221392-10-01
ناشر
دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
استادیار گروه رفتار حرکتی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهرانکارشناس ارشد فیزیولوژی ورزش دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
شاپا
200893252676-4148




