| dc.contributor.author | گلمرادی مرنی, فرهاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | برمکی, مرتضی | fa_IR |
| dc.contributor.author | صدقی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | فیروزی, محمدجواد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T09:17:11Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T09:17:11Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T09:17:11Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T09:17:11Z | |
| dc.date.issued | 2017-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-12-17 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-09-26 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | گلمرادی مرنی, فرهاد, برمکی, مرتضی, صدقی, محمد, فیروزی, محمدجواد. (1396). اثر کود گوگرد و تیوباسیلوس بر صفات کیفی و غلظت عناصر غذایی سیب زمینی. مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی, 9(29), 113-124. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-5958 | |
| dc.identifier.uri | http://www.jpec.ir/article_597302.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/358585 | |
| dc.description.abstract | چکیده <br /> به منظور بررسی تأثیر مقادیر مختلف کود گوگرد در حضور یا عدم حضور باکتری تیوباسیلوس تیواکسیدانس (بیوسولفور) بر برخی صفات کیفی و غلظت عناصر غذایی در سیب زمینی رقم آگریا، آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار، در سال زراعی 91-1390 در مزرعه ی تحقیقاتی دانشکده ی علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی اجرا گردید. فاکتورهای مورد بررسی شامل گوگرد در چهار سطح صفر، 200، 300 و 400 کیلوگرم در هکتار و کود بیولوژیک بیوسولفور در دو سطح شاهد (عدم استفاده) و استفاده از تیوباسیلوس بودند. نتایج نشان داد که اثر کود گوگرد بر میزان نشاسته، ماده ی خشک و نیترات غده معنی دار بود. همچنین تیوباسیلوس، گوگرد و اثر متقابل آن ها بر صفات عملکرد غده در هکتار، تعداد غده در بوته، محتوای پتاسیم و فسفر غده و میزان pH خاک تأثیر معنی دار شد. بیشترین میزان عملکرد غده در هکتار، تعداد غده در بوته و محتوای فسفر و پتاسیم غده با مصرف 400 کیلوگرم گوگرد در هکتار و در شرایط استفاده از تیوباسیلوس به دست آمد. کاربرد کود گوگرد و بیوسولفور باعث کاهش pH خاک شد، به طوری که بیشترین میزان pH خاک در شرایط عدم استفاده از گوگرد و تیوباسیلوس مشاهده گردید. بیشترین میزان نشاسته و ماده ی خشک غده نیز با مصرف 400 کیلوگرم گوگرد در هکتار حاصل شد. به طور کلی کاربرد 400 کیلوگرم گوگرد در هکتار به همراه باکتری تیوباسیلوس برای افزایش کمیت و کیفیت سیب زمینی در خاک های آهکی پیشنهاد می شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 418 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Plant Ecophysiology | en_US |
| dc.subject | کلمات کلیدی: بیوسولفور | fa_IR |
| dc.subject | پتاسیم | fa_IR |
| dc.subject | فسفر | fa_IR |
| dc.subject | کودهای زیستی | fa_IR |
| dc.subject | نشاسته | fa_IR |
| dc.title | اثر کود گوگرد و تیوباسیلوس بر صفات کیفی و غلظت عناصر غذایی سیب زمینی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | ندارم | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه محقق اردبیلی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه محقق اردبیلی | fa_IR |
| dc.contributor.department | ندارد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 9 | |
| dc.citation.issue | 29 | |
| dc.citation.spage | 113 | |
| dc.citation.epage | 124 | |