نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهمتی, اکبرfa_IR
dc.contributor.authorاسدی رحمانی, هادیfa_IR
dc.contributor.authorمسعودی, غلامحسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T09:16:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T09:16:25Z
dc.date.available1399-07-09T09:16:25Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T09:16:25Z
dc.date.issued2013-04-21en_US
dc.date.issued1392-02-01fa_IR
dc.date.submitted2014-05-28en_US
dc.date.submitted1393-03-07fa_IR
dc.identifier.citationهمتی, اکبر, اسدی رحمانی, هادی, مسعودی, غلامحسین. (1392). تعیین سویه ی مناسب باکتری ریزوبیوم جهت تلقیح بذر لوبیا در شمال استان فارس. مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی, 5(12), 77-84.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5958
dc.identifier.urihttp://www.jpec.ir/article_551831.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/358344
dc.description.abstractدر فرآیند همزیستی گیاه لوبیا با باکتری ریزوبیوم، مقادیر قابل توجهی نیتروژن تولید می شود که می تواند نیاز گیاه را به این عنصر مرتفع نموده و جایگزین بخشی از کودهای شیمیایی نیتروژنی شود. به منظور تعین باکتری مناسب جهت تلقیح بذر لوبیا، آزمایشی در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی به مدت دو سال در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اقلید اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل ده سویه باکتری شامل  (78–L، 195 – L، 192– L، 54– L، 75 – L، 30 – L، 100 – L، 197 – L، 120 – L، 177- L ) و دو تیمار 200 و 400 کیلوگرم اوره در هکتار(200 – N و400 – N ) و یک تیمار شاهد ( بدون نیتروژن و تلقیح) بود. نتایج آزمایش در سال اول نشان داد که بین تیمارها از نظر عملکرد دانه در سطح 5 درصد اختلاف معنی دار بود.  سویه ی باکتری 54- L با تولید 2368 کیلوگرم دانه در هکتار بیشترین میزان عملکرد را حاصل نمود که نسبت به تیمار شاهد 174 درصد و نسبت به تیمارهای 200 و 400 کیلوگرم اوره در هکتار بترتیب 121 و 93 % افزایش عملکرد داشت. در سال دوم گرچه از نظر آماری اختلاف معنی داری بین تیمارهای آزمایش مشاهده نگردید ولی عملکرد  سویه های 177 L–و 54 L – به میزان 1595 و 1511 کیلوگرم دانه در هکتار بیشترین میزان عملکرد را داشتندکه بترتیب41 و 33 % نسبت به شاهد افزایش داشت. نتایج دو سال این آزمایش نشان داد در صورت تلقیح سویه ی  باکتری54-L  با بذر لوبیا می توان ضمن تامین حداکثر عملکرد در لوبیا، از هدر رفت کود های شیمیایی اوره خودداری نمود.fa_IR
dc.format.extent165
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Ecophysiologyen_US
dc.subjectتثبیت نیتروژنfa_IR
dc.subjectسویه ی باکتریfa_IR
dc.subjectلگومfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectهمزیستیfa_IR
dc.titleتعیین سویه ی مناسب باکتری ریزوبیوم جهت تلقیح بذر لوبیا در شمال استان فارسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی میرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارسfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی موسسه تحقیقات آب و خاکfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی فارسfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue12
dc.citation.spage77
dc.citation.epage84


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد