• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iran Agricultural Research
    • Volume 36, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iran Agricultural Research
    • Volume 36, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Effect of amino acid and mycorrhiza inoculation on sweet pepper growth under greenhouse conditions

    (ندگان)پدیدآور
    حقیقی, مریمBarzegar, M. R.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    303.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Full Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ABSTRACT- The production of greenhouse sweet pepper is increasing because of the consumer demand for sweet pepper year around. In this study, physiological characteristics of sweet pepper were evaluated in a greenhouse under different levels of arbascular mycorrhizal fungus, Glomus intraradices, (AMF) and various levels of amino acid (AA). Treatments included no AMF as a control (AMF1), 1000 spores (AMF2) and 2000 spores (AMF3) of the AMF and four amino acid concentrations including control (C), 3 g (AA1), 4.5 g (AA2) and 6 g (AA3) of AA. Results indicated that mycorrhiza inoculation and mixture of amino acid increased shoot and root fresh weights. AMF application did not affect transpiration, chlorophyll content, and P and K concentration; nevertheless, photosynthesis improved with AMF. Fruit quality also improved under AMF2 and AMF3 treatments. Finally, it was concluded that with higher AA concentration and 1000 spores of mycorrhiza, more positive effects on sweet pepper growth could be observed.
    کلید واژگان
    Keywords:
    amino acid
    Photosynthesis
    Sweet pepper
    Symbiosis
    Yield

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-12-01
    1396-09-10
    ناشر
    Shiraz University
    دانشگاه شیراز
    سازمان پدید آورنده
    Department of Horticulture, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan, I. R. Iran
    Department of Horticulture, College of Agriculture, Isfahan University of Technology, Isfahan, I. R. Iran

    شاپا
    1013-9885
    URI
    https://dx.doi.org/10.22099/iar.2017.4163
    http://iar.shirazu.ac.ir/article_4163.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/355040

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب