تأثیر استفاده از کنسانتره پروتئین ذرت (امپریال) در جیره ماهی قزلآلای رنگینکمان بر عملکرد رشد و ترکیب اسیدهای آمینه لاشه
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
پژوهش حاضر بهمنظور جایگزینی آرد ماهی تا 5 درصد با پروتئین تغلیظشده ذرت (امپریال®) در جیره ماهی قزلآلای رنگینکمان با بر برخی فاکتورهای رشد و پروفایل اسیدهای آمینه لاشه ماهی انجام گرفت. در این پژوهش 2000 قطعه ماهی (وزن اولیه 5±300 گرم) با جیره پایه واجد آرد ماهی (شاهد) و جیره آزمایشی واجد 5 درصد امپریال بهعنوان جایگزین آردماهی در 6 استخر با تراکم 16 عدد ماهی در مترمکعب در شرایط کاملاً مشابه بهمدت 50 روز تغذیه شدند. نتایج بیومتری نشان داد که ماهیان تغذیه شده با خوراک حاوی کنسانتره ذرت امپریال از نظر ضریب تبدیل خوراک (07/0±99/0)، شاخص بهرهوری خوراک (77/0±38/34) و درصد بقا (85/0±99) نسبت به ماهیان تغذیه شده با جیره پایه وضعیت برتری داشتند (05/0P). همچنین آنالیز اسیدهای آمینه فیله ماهیان تغییر معنیداری بین تیمارها مشاهده نشد. با توجه به اینکه در سطح جایگزیتی 5 درصد برخی از شاخصهای رشد مانند وزن نهایی، ضریب رشد ویژه، شاخص کبدی، نسبت بازده پروتئین و ترکیب اسیدهای آمینه لاشه تغییر معنیداری نکردند اما شاخصهای دیگر مانند ضریب تبدیل غذایی، بهرهوری خوراک و درصد بقا بهبود یافتند. بنابراین جایگزینی آرد ماهی با امپریال در سطح 5 درصد بدون تأثیر منفی بر پارامترهای اندازهگیریشده امکانپذیر است. اما پژوهشهای بیشتر در خصوص جایگزینی با سطوح بالاتر پیشنهاد میشود.
کلید واژگان
واژههای کلیدی: امپریالپروتئین ذرت
جایگزین آرد ماهی
رشد
ماهی قزلآلای رنگینکمان
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01




