تعیین اثرات جایگزینی کنجاله سویا بهجای کنجاله کلزا (کانولا) بر رشد قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
بهمنظور اثرات جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله کلزا بر رشد قزلآلای رنگینکمان پنج جیره غذایی با جایگزینی سطوح صفر، 25، 50، 75 و 100 درصدی کنجاله سویا بهوسیله کنجاله کانولا بر فاکتورهای رشد قزلآلای رنگینکمان مورد بررسی قرار گرفت. تمامی جیرههای فرموله شده از لحاظ میزان انرژی و پروتئین خام یکسان بودند. دوره آزمایش 63 روز در نظر گرفته شد و 450 بچه ماهی با میانگین وزنی 10 گرم بهطور تصادفی در 15 تانک فایبرگلاس (30 ماهی در هر تانک) مستقر شدند. بهازای هر جیره فرموله شده سه تکرار انجام گردید. در پایان دوره رشد، شاخصهای رشد و تغذیه مانند وزن نهایی، افزایش وزن، غذای مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، نسبت بازده پروتئین، ضریب رشد ویژه و بازماندگی ماهیهای تغذیه شده با جیرههای آزمایشی اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که جایگزینی کنجاله سویا با کنجاله کانولا تأثیری بر عملکرد رشد ماهیها نداشت. در شرایط این مطالعه نشان داده شد که کنجاله کانولا میتواند بهطور کامل جایگزین کنجاله سویا در جیره قزلآلای رنگینکمان شود بدون اینکه در عملکرد رشد ماهی تأثیر منفی داشته باشد.
کلید واژگان
واژههای کلیدی: رشدقزلآلای رنگینکمان
کنجاله سویا
کنجاله کانولا
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2009-11-221388-09-01




