ارتباط میزان تغذیه انسان از ماهی با مقدار تجمع جیوه در موی سر افراد مورد مطالعه در استان خوزستان
(ندگان)پدیدآور
مبرهن فرد, علیرضااسماعیلی ساری, عباسنظامی, شعبانعلیقائمی, ناصرنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از انجام این مطالعه ارزیابی غلظت جیوه موجود در موی سر افراد مورد بررسی در استان خوزستان برحسب جنس و گروههای سنی و ارتباط آن با میزان تغذیه انسان از ماهی بود. نمونههای مو کاملاً در ارتباط با قرار گرفتن در معرض متیل جیوه بوده و میتواند برای تعیین مقدار متیل جیوهای که در چندین ماه یا یک سال گذشته وارد بدن گردیده، بهکار روند. تعداد 88 نمونه موی سر انسان بهطور تصادفی جمعآوری گردید. پرسشنامهای نیز برای فراهمآوردن اطلاعاتی در مورد پارامترهای تأثیرگذار بر مقدار جیوهی بدن طراحی گردید. اندازهگیری مقدار جیوه موجود در نمونهها بهوسیله دستگاه پیشرفته (LECO, AMA254, Mercury Analyzer) برطبق روش استاندارد شماره D-6722 (ASTM) انجام پذیرفت. در مجموع میانگین غلظت جیوه در موی سر افراد ppb (Mean±S.E) 68/232± 05/1601 بود. میانگین غلظت جیوه در موی سر افراد مونث ppb 08/279± 01/1555 و در موی سر افراد مذکر ppb 88/394± 89/1658 بود. همبستگی معنیداری بین غلظت جیوه موی سر و تعداد وعدههای مصرف ماهی وجود داشت (01/0P
کلید واژگان
جیوهمصرف ماهی
موی سر انسان
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2008-08-221387-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهرسازمان پدید آورنده
دانش آموخته واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامیدانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس
دانشکده منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران




