• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
    • دوره 2, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه فن آوریهای نوین در توسعه آبزی پروری
    • دوره 2, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر پربیوتیک (prebiotic) اینولین (inulin) بر شاخص تولید و تراکم باکتریایی دستگاه گوارش فیل ماهیان (Huso huso) جوان پرورشی

    (ندگان)پدیدآور
    اکرمی, رضاحاجی مرادلو, عبدالمجیدمتین فر, عباسعابدیان کناری, عبدالمحمدمازندانی, رئوف
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    324.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استفاده از پربیوتیک­ها به­عنوان مواد غذائی غیر قابل هضم که به­طور مؤثری سلامتی میزبان را از طریق تحریک و یا محدود کردن رشد باکتری­های موجود در روده تحت تاثیر قرار می‌دهند، ایده جدیدی در آبزی­پروری می­باشد. این تحقیق با هدف بررسی عملکرد اینولین به­عنوان پربیوتیک در سه سطح 1، 2 و 3 درصد که جایگزین سلولز جیره شاهد شده بودند بر شاخص تولید و تراکم باکتریایی دستگاه گوارش فیل ماهیان (Huso huso) جوان پرورشی در حوضچه­های فایبرگلاس 800 لیتری در شرایط پرورشی یکسان انجام پذیرفت. بچه ماهیان با میانگین وزنی 38/0±14/16 گرم و با تراکم 50 عدد (با میانگین بیوماس اولیه 58/821 گرم به ازای هر تیمار) به مدت 8 هفته با جیره­های آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد شاخص تولید در تیمارهایی که از سطوح متفاوت پربیوتیک اینولین تغذیه کرده بودند در مقایسه با ماهیان گروه شاهد کاهش یافت و اختلاف معنی داری بین آنها مشاهده گردید (05/0>P). در هفته هشتم پرورش با افزایش سطح اینولین در جیره، روند کاهشی در شمارش کلی باکتریایی، شمارش کلی مخمر و قارچ و تعداد کل لاکتوباسیلوس های روده مشاهده گردید. بیشترین تراکم لاکتوباسیلوس­ها در سطح 1 درصد اینولین در جیره غذایی مشاهده گردید ولی تفاوت معنی­داری در نرخ بازماندگی ماهیان تیمارهای مختلف حاصل نشد. نتایج این مطالعه نشان داد که سطوح متفاوت پربیوتیک اینولین قابلیت تأثیرگذاری بالایی بر کارایی تولید در فیل ماهی پرورشی ندارند و این نوع پربیوتیک نمی­تواند مکمل مناسبی برای جیره غذایی فیل ماهی باشد.
    کلید واژگان
    اینولین
    پربیوتیک
    تراکم باکتریایی
    تولید
    فیل ماهی (Huso huso)

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2008-08-22
    1387-06-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی
    گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    مؤسسه تحقیقات شیلات ایران
    گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور
    گروه میکروبیولوژی دانشکده علوم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

    URI
    http://jours.iauaz.ac.ir/article_668905.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/354165

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب