تأثیر پربیوتیک (prebiotic) اینولین (inulin) بر شاخص تولید و تراکم باکتریایی دستگاه گوارش فیل ماهیان (Huso huso) جوان پرورشی
(ندگان)پدیدآور
اکرمی, رضاحاجی مرادلو, عبدالمجیدمتین فر, عباسعابدیان کناری, عبدالمحمدمازندانی, رئوفنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
استفاده از پربیوتیکها بهعنوان مواد غذائی غیر قابل هضم که بهطور مؤثری سلامتی میزبان را از طریق تحریک و یا محدود کردن رشد باکتریهای موجود در روده تحت تاثیر قرار میدهند، ایده جدیدی در آبزیپروری میباشد. این تحقیق با هدف بررسی عملکرد اینولین بهعنوان پربیوتیک در سه سطح 1، 2 و 3 درصد که جایگزین سلولز جیره شاهد شده بودند بر شاخص تولید و تراکم باکتریایی دستگاه گوارش فیل ماهیان (Huso huso) جوان پرورشی در حوضچههای فایبرگلاس 800 لیتری در شرایط پرورشی یکسان انجام پذیرفت. بچه ماهیان با میانگین وزنی 38/0±14/16 گرم و با تراکم 50 عدد (با میانگین بیوماس اولیه 58/821 گرم به ازای هر تیمار) به مدت 8 هفته با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد شاخص تولید در تیمارهایی که از سطوح متفاوت پربیوتیک اینولین تغذیه کرده بودند در مقایسه با ماهیان گروه شاهد کاهش یافت و اختلاف معنی داری بین آنها مشاهده گردید (05/0>P). در هفته هشتم پرورش با افزایش سطح اینولین در جیره، روند کاهشی در شمارش کلی باکتریایی، شمارش کلی مخمر و قارچ و تعداد کل لاکتوباسیلوس های روده مشاهده گردید. بیشترین تراکم لاکتوباسیلوسها در سطح 1 درصد اینولین در جیره غذایی مشاهده گردید ولی تفاوت معنیداری در نرخ بازماندگی ماهیان تیمارهای مختلف حاصل نشد. نتایج این مطالعه نشان داد که سطوح متفاوت پربیوتیک اینولین قابلیت تأثیرگذاری بالایی بر کارایی تولید در فیل ماهی پرورشی ندارند و این نوع پربیوتیک نمیتواند مکمل مناسبی برای جیره غذایی فیل ماهی باشد.
کلید واژگان
اینولینپربیوتیک
تراکم باکتریایی
تولید
فیل ماهی (Huso huso)
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2008-08-221387-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهرسازمان پدید آورنده
دانش آموخته واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامیگروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مؤسسه تحقیقات شیلات ایران
گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور
گروه میکروبیولوژی دانشکده علوم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان




