• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Quarterly Journal of Iranian Chemical Communication
    • Volume 7, Issue 3, pp. 242-351, Serial No. 24
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Quarterly Journal of Iranian Chemical Communication
    • Volume 7, Issue 3, pp. 242-351, Serial No. 24
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    The use of topological indices to predict thermodynamic properties of amino acids derivatives

    (ندگان)پدیدآور
    Safari, AfsanehShafiei, Fatemeh
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.070 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Original Research Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    In the present investigation the applicability of various topological indices are tested for the QSPR study on 80 amino acids derivatives. Relationship between the Randic' (1X), Balaban (J), Szeged (Sz), Harary (H), Wiener (W), Hyper-Wiener (WW) and Wiener Polarity (WP) indices to the thermodynamic Properties such as thermal energy Eth (J/mol) and heat capacity (CV J/mol. K) of amino acids is represented. The thermodynamic properties are taken from HF level using the ab initio 6-31G basis sets from the program package Gaussian 98. We have used Multiple Linear Regression (MLR) techniques and followed back ward regression analysis for obtaining properties. By analyzing the correlation between the indices in suitable models, the most suitable indicators for modeling properties were determined. The predictive powers of the models were discussed using leave-one-out (LOO) cross-validation. The obtained results show that combining of the two descriptors (J, 1X) could be used successfully for modeling and predicting the heat capacity (CV), and thermal energy (Eth) of amino acids derivatives.
    کلید واژگان
    Amino acids
    QSPR
    MLR method
    topological indices
    validation
    Organic chemistry

    شماره نشریه
    324235124
    تاریخ نشر
    2019-07-01
    1398-04-10
    ناشر
    Ilam, Payame Noor University
    سازمان پدید آورنده
    Department of chemistry Arak Branch, Islamic Azad University
    Department of Chemistry, Arak Branch, Islamic Azad University, P.O. Box 38135-567, Arak, Iran

    شاپا
    2423-4958
    2345-4806
    URI
    https://dx.doi.org/10.30473/icc.2018.5106
    http://icc.journals.pnu.ac.ir/article_5106.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/352892

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب