نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسالاریان, محمدfa_IR
dc.contributor.authorعلیزاده, امینfa_IR
dc.contributor.authorداوری, کامرانfa_IR
dc.contributor.authorانصاری, حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:56:55Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:56:55Z
dc.date.available1399-07-09T08:56:55Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:56:55Z
dc.date.issued2018-02-20en_US
dc.date.issued1396-12-01fa_IR
dc.date.submitted2016-10-29en_US
dc.date.submitted1395-08-08fa_IR
dc.identifier.citationسالاریان, محمد, علیزاده, امین, داوری, کامران, انصاری, حسین. (1396). تاثیر سطوح مختلف آبیاری و شوری بر شاخص‌های مورفولوژیک و کیفیت فلفل دلمه‌ با سیستم‌ هوشمند آبیاری‌ قطره‌ای. نشریه آبیاری و زهکشی ایران, 11(6), 1049-1063.fa_IR
dc.identifier.issn2008-7942
dc.identifier.issn2676-6884
dc.identifier.urihttp://idj.iaid.ir/article_64754.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/351684
dc.description.abstractتنش شوری بعد از تنش آبی مهم­ترین تنش محیطی است که بر گیاهان تاثیر می‌گذارد و به شدت از رشد و نمو گیاهان حساس به شوری می‌کاهد. فلفل دلمه گیاهی حساس به تنش آبی و نیمه­حساس به تنش شوری می‌باشد. شوری باعث کاهش عملکرد و کیفیت فلفل دلمه­ای خواهد شد. به منظور شناخت تاثیر تنش آبی (کم آبیاری) و شوری بر خصوصیات مورفولوژیکی و کیفیت فلفل دلمه در گلخانه، آزمایشی طی زمستان و بهار 93-1392 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. برای آبیاری فلفل دلمه از سیستم هوشمند آبیاری قطره‌ای استفاده شد. بدین منظور از حسگرهای رطوبتی REC-P55 تعبیه شد در داخل گلدان نیاز آبی گیاه تشخیص داده شد و دستورات لازم به کنترلر برای قطع یا وصل آبیاری داده شد. تیمارهای آبیاری اعمال شده عبارت بودند از آبیاری به مقدار 100% (I1)، 85% (I2) و 70% (I3) نیاز آبی گیاه و نیز سه سطح شوری به میزان 2/1 (S1)، 3 (S2) و 6 (S3) دسی زیمنس بر متر، و با سه تکرار در قالب آزمایش فاکتوریل طرح کامل تصادفی اعمال گردید. نتایج این پژوهش نشان داده که تنش‌های شوری و آبی بر عملکرد، وزن میوه و تعداد میوه تاثیرات بسیار معنی‌داری در سطح 1% داشته‌اند. تاثیر توام تنش‌های شوری و آبی بر عملکرد میوه تاثیر معنی‌داری در سطح 5% داشت. با افزایش شوری و کم شدن آب، آبیاری عملکرد میوه، طول و قطر میوه و حجم ریشه کاهش یافت. تنش کم‌آبیاری موجب افزایش طول ریشه شد. تاثیرات تنش‌های شوری و کم آبیاری بر مولفه‌های کیفی میوه فلفل دلمه نشان داد که با افزایش میزان شوری و کم شدن آب آبیاری یکنواختی رنگ و سلامتی میوه کاهش یافت و متناسب با آن نیز وزن میوه کاهش داشت.fa_IR
dc.format.extent911
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن آبیاری و زهکشی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه آبیاری و زهکشی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Irrigation & Drainageen_US
dc.subjectتنشfa_IR
dc.subjectفلفل دلمهfa_IR
dc.subjectکیفیتfa_IR
dc.subjectموفولوژیکfa_IR
dc.subjectهوشمندfa_IR
dc.titleتاثیر سطوح مختلف آبیاری و شوری بر شاخص‌های مورفولوژیک و کیفیت فلفل دلمه‌ با سیستم‌ هوشمند آبیاری‌ قطره‌ایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری علوم و مهندسی آب، آبیاری و زهکشی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی، گروه مهندسی آبfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue6
dc.citation.spage1049
dc.citation.epage1063


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد