| dc.contributor.author | سالاریان, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیزاده, امین | fa_IR |
| dc.contributor.author | داوری, کامران | fa_IR |
| dc.contributor.author | انصاری, حسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:56:55Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:56:55Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:56:55Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:56:55Z | |
| dc.date.issued | 2018-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-10-29 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-08-08 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سالاریان, محمد, علیزاده, امین, داوری, کامران, انصاری, حسین. (1396). تاثیر سطوح مختلف آبیاری و شوری بر شاخصهای مورفولوژیک و کیفیت فلفل دلمه با سیستم هوشمند آبیاری قطرهای. نشریه آبیاری و زهکشی ایران, 11(6), 1049-1063. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-7942 | |
| dc.identifier.issn | 2676-6884 | |
| dc.identifier.uri | http://idj.iaid.ir/article_64754.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/351684 | |
| dc.description.abstract | تنش شوری بعد از تنش آبی مهمترین تنش محیطی است که بر گیاهان تاثیر میگذارد و به شدت از رشد و نمو گیاهان حساس به شوری میکاهد. فلفل دلمه گیاهی حساس به تنش آبی و نیمهحساس به تنش شوری میباشد. شوری باعث کاهش عملکرد و کیفیت فلفل دلمهای خواهد شد. به منظور شناخت تاثیر تنش آبی (کم آبیاری) و شوری بر خصوصیات مورفولوژیکی و کیفیت فلفل دلمه در گلخانه، آزمایشی طی زمستان و بهار 93-1392 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. برای آبیاری فلفل دلمه از سیستم هوشمند آبیاری قطرهای استفاده شد. بدین منظور از حسگرهای رطوبتی REC-P55 تعبیه شد در داخل گلدان نیاز آبی گیاه تشخیص داده شد و دستورات لازم به کنترلر برای قطع یا وصل آبیاری داده شد. تیمارهای آبیاری اعمال شده عبارت بودند از آبیاری به مقدار 100% (I1)، 85% (I2) و 70% (I3) نیاز آبی گیاه و نیز سه سطح شوری به میزان 2/1 (S1)، 3 (S2) و 6 (S3) دسی زیمنس بر متر، و با سه تکرار در قالب آزمایش فاکتوریل طرح کامل تصادفی اعمال گردید. نتایج این پژوهش نشان داده که تنشهای شوری و آبی بر عملکرد، وزن میوه و تعداد میوه تاثیرات بسیار معنیداری در سطح 1% داشتهاند. تاثیر توام تنشهای شوری و آبی بر عملکرد میوه تاثیر معنیداری در سطح 5% داشت. با افزایش شوری و کم شدن آب، آبیاری عملکرد میوه، طول و قطر میوه و حجم ریشه کاهش یافت. تنش کمآبیاری موجب افزایش طول ریشه شد. تاثیرات تنشهای شوری و کم آبیاری بر مولفههای کیفی میوه فلفل دلمه نشان داد که با افزایش میزان شوری و کم شدن آب آبیاری یکنواختی رنگ و سلامتی میوه کاهش یافت و متناسب با آن نیز وزن میوه کاهش داشت. | fa_IR |
| dc.format.extent | 911 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن آبیاری و زهکشی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | نشریه آبیاری و زهکشی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Irrigation & Drainage | en_US |
| dc.subject | تنش | fa_IR |
| dc.subject | فلفل دلمه | fa_IR |
| dc.subject | کیفیت | fa_IR |
| dc.subject | موفولوژیک | fa_IR |
| dc.subject | هوشمند | fa_IR |
| dc.title | تاثیر سطوح مختلف آبیاری و شوری بر شاخصهای مورفولوژیک و کیفیت فلفل دلمه با سیستم هوشمند آبیاری قطرهای | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری علوم و مهندسی آب، آبیاری و زهکشی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه مهندسی آب،
دانشکده کشاورزی،
دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی، گروه مهندسی آب | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه علوم و مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 11 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 1049 | |
| dc.citation.epage | 1063 | |