| dc.contributor.author | شاهرخ نیا, محمدعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | شاه امیریان, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیان غیاثی, عبدالمطلب | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:55:31Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:55:31Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:55:31Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:55:31Z | |
| dc.date.issued | 2016-06-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-04-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-02-22 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-12-03 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شاهرخ نیا, محمدعلی, شاه امیریان, مریم, علیان غیاثی, عبدالمطلب. (1395). بررسی اثر مقادیر مختلف آب آبیاری بر عملکرد و کیفیت ارقام گوجه فرنگی تحت کاشت نشایی. نشریه آبیاری و زهکشی ایران, 10(2), 177-186. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-7942 | |
| dc.identifier.issn | 2676-6884 | |
| dc.identifier.uri | http://idj.iaid.ir/article_55310.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/351241 | |
| dc.description.abstract | گوجهفرنگی یکی از مهمترین محصولات کشاورزی استان فارس میباشد. تحقیقات پیشین نشان میدهد میزان آب مصرفی گوجهفرنگی در سیستمهای آبیاری سطحی با مدیریت سنتی بسیار بالا و بهرهوری پایین است. در این تحقیق تأثیر مقادیر مختلف آب آبیاری بر عملکرد کمی و کیفی سه رقم گوجهفرنگی تحت سیستم آبیاری قطرهای نواری در قالب بلوک کامل تصادفی بررسی گردید. آزمایش در یکی از مزارع شهرستان مرودشت که بافت خاک آن نسبتاً سنگین بود انجام شد. مقادیر 60، 80، 100 و120 درصد نیاز آبی گوجهفرنگی بر اساس روش پنمن مانتیث محاسبه و به مزرعه داده شد. یک تیمار آبیاری با مدیریت کشاورز نیز در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد به طور کلی با افزایش میزان آب آبیاری میزان عملکرد افزایش مییابد. بیشترین بهرهوری مصرف آب در تیمار نیاز آبی 80% به میزان 66/11 تا 21/14 کیلوگرم بر مترمکعب در ارقام مختلف مشاهده گردید. با افزایش آب آبیاری، میزان مواد جامد محلول کاهش و درصد آب میوه افزایش یافت که این تغییرات در بعضی از حالات از نظر آماری معنیدار نگردید. بیشترین و کمترین میزان عملکرد مربوط به ارقام سوپراوربانا و کینگستون بود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1030 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | انجمن آبیاری و زهکشی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | نشریه آبیاری و زهکشی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Irrigation & Drainage | en_US |
| dc.subject | آبیاری گوجه فرنگی | fa_IR |
| dc.subject | روش پنمن مانتیث | fa_IR |
| dc.subject | کیفیت محصول | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر مقادیر مختلف آب آبیاری بر عملکرد و کیفیت ارقام گوجه فرنگی تحت کاشت نشایی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار پژوهشی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس، شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 10 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 177 | |
| dc.citation.epage | 186 | |