• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی
    • دوره 6, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی
    • دوره 6, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات کاربرد محلول‌های گرم قارچ کش ایمازالیل بر خواص کمی و کیفی سیب رقم گلدن دلیشس1

    (ندگان)پدیدآور
    نیکخواه, شهرهگنجی مقدم, ابراهیم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    270.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
     به منظور بررسی تأثیر محلول­های گرم قارچ­کش ایمازالیل در کاهش پوسیدگی قارچی سیب رقم گلدن دلیشس در سردخانه، این تحقیق در سال 1381 در مرکز تحقیقات کشاورزی‎ و منابع طبیعی خراسان به اجرا درآمد. از آزمایش فاکتوریل چهار عاملی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار، فاکتور A غلظت قارچ­کش در سه سطح (0، 500 و 1000 میلی­گرم در لیتر)، فاکتور B دمای محلول با سه سطح (25، 38 و 45 درجة سانتی­گراد)، فاکتور C مدت زمان غوطه­وری در محلول  قارچ­کش با دو سطح (1 و2 دقیقه) و فاکتور D زمان نمونه­برداری از انبار سرد با 6 سطح (0، 45، 90، 120، 150 و180 روز) استفاده شد. میوة سیب پس از تیمار به سردخانه با دمای صفر تا 1درجة سانتی­گراد و رطوبت نسبی 85 درصد منتقل و به مدت شش ماه نگهداری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که غلظت قارچ­کش تأثیر معنی­داری بر سفتی بافت، پوسیدگی، مواد جامد قابل انحلال، و کسر رسیدگی (مواد جامد به اسید قابل تیتر کردن) داشت. همچنین کاهش وزن، سفتی بافت، و اسید قابل تیترکردن به طور  معنی­داری تحت تأثیر دمای محلول قارچ­کش قرار گرفت. نتایج آزمایش­های ارزیابی حسی نشان داد که غلظت و دمای محلول قارچ­کش تأثیر معنی­داری بر بافت، رنگ، بو، و مزه دارد. به طور کلی نتایج نشان می­دهد که استفاده از محلول با دمای 38 درجة سانتی­گراد، قارچ­کش ایمازالیل به غلظت 500 میلی­گرم در لیتر به مدت 2 دقیقه سبب حفظ خصوصیات کیفی و صفات حسی میوة سیب رقم گلدن دلیشس پس از 6 ماه نگهداری در سردخانه می­شود.
    کلید واژگان
    ایمازالیل
    پوسیدگی قارچی
    خصوصیات کمی و کیفی
    سیب
    صفات حسی
    گلدن دلیشس

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2005-11-22
    1384-09-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
    Agricultural Engineering Research Institute
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیأت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان
    عضو هیأت علمی بخش تحقیقات اصلاح و تهیه بذر و نهال مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان، مشهد

    شاپا
    2476-4000
    2476-4019
    URI
    http://idser.aeri.ir/article_102617.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/350918

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب