خواص رطوبتی کاه گندم در سطوح مختلف تراکم و دبی پاشش آب با افشانک مخروطی1
(ندگان)پدیدآور
محمد یونسیالموتی, محمدخوش تقاضا, محمدهادیقبادیان, براتنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
شیوة رایج غنیسازی کاه غلات، کاری سخت و پر زحمت است که تسهیل یا حذف برخی اعمال به کمک ماشین، کمک مؤثری در این زمینه محسوب میشود. برای مکانیزه کردن غنیسازی کاه با محلول اوره، لازم است در زمینة خواص رطوبتی کاه مطالعاتی صورت گیرد. بدین منظور خواص رطوبتی کاه از جمله رطوبت نگهداری شده و زه آب در سطوح مختلف مقدار پاشش رطوبت و تراکم کاه بررسی شد. فرآیند خیساندن از طریق پاشش آب با افشانک مخروطی بر مقدار معینی کاه (100 گرم)، در چهار سطح تراکم (5، 50،85 و 120 کیلوگرم بر متر مکعب)، و سه سطح دبی (400، 600 ، و 800 گرم بر دقیقه) بررسی شد. مقادیر مربوط به میزان رطوبت نگهداری شده و زه آب اندازهگیری و روابط بین آنها با دبی، تراکم، و زمان خیساندن تعیین شد. بیشترین مقدار رطوبت نگهداری شده نهایی و کمترین زه آب در تراکم 5 کیلوگرم بر متر مکعب و کمترین میزان رطوبت نگهداری شده و بیشترین مقدار زه آب در تراکم 120 کیلوگرم بر متر مکعب مشاهده شد. از بین مدلهای مختلف، مدل نمایی و توانی بهترتیب مناسبترین مدل برای پیشبینی روند نگهداری رطوبت و زه آب تعیین و برای عملآوری مکانیزه کاه، پاشش محلول بر کاه بدون تراکم (5 کیلوگرم بر متر مکعب) مناسب تشخیص داده شد.
کلید واژگان
رطوبت نگهداری شدهزمان خیساندن
زه آب
کاه گندم
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2006-08-231385-06-01
ناشر
موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Engineering Research Institute
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی و عضو هیات علمی آموزشکده کشاورزی کرجدانشیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
دانشیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
شاپا
2476-40002476-4019




