| dc.contributor.author | سالمی, حمیدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | مشرف, لاله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:54:20Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:54:20Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:54:20Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:54:20Z | |
| dc.date.issued | 2006-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1385-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2004-11-29 | en_US |
| dc.date.submitted | 1383-09-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سالمی, حمیدرضا, مشرف, لاله. (1385). تأثیرات کمآبیاری بر خصوصیات کیفی و عملکرد ارقام ذرت دانهای در منطقه اصفهان1. تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی, 7(1), 71-84. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2476-4000 | |
| dc.identifier.issn | 2476-4019 | |
| dc.identifier.uri | http://idser.aeri.ir/article_102517.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/350853 | |
| dc.description.abstract | <em>در مدیریت آبیاری، کمآبیاری روشی است که بر اساس آن ضمن وارد نیامدن خسارات شدید به گیاه در اثر تنش خشکی، در مقدار آب آبیاری صرفهجویی میشود. غلات از جمله محصولات زراعی هستند که امکان به کارگیری مدیریت کمآبیاری برای آنها وجود دارد. به منظور مشخص کردن اثر کمآبیاری بر خصوصیات کیفی ذرت دانهای (ارقام 647 و 704)، تحقیقی سه ساله (80-1378) با چهار تیمار آبیاری شاهد، آبیاری کامل، 80 درصد آبیاری کامل و 60 درصد آبیاری کامل در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی به صورت بلوک خرد شده با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کبوترآباد اصفهان اجرا شد. قبل از شروع کاشت، نسبت به نمونهگیری آب، خاک و انجام آزمایشهای مورد نیاز اقدام شد. میزان کود مصرفی طبق نتایج آزمون خاک و دستورالعمل مؤسسه تحقیقات خاک و آب تعیین گردید. در مهر ماه هر سال پس از عملیات برداشت خصوصیات کیفی محصول شامل: درصد چربی، پروتئین، خاکستر، و عملکرد دانه اندازهگیری و دادههای ثبت شده در مدت سه سال آزمایش تجزیة مرکب گردید. نتایج نشان داد که اثر رقم روی هیچ یک از صفات مورد اندازهگیری معنیدار نیست و از نظر عملکرد محصول تفاوت معنیدار (05/0</em><em>£</em><em>p</em><em> ) بین تیمارهای آبیاری وجود دارد. همچنین مشخص شد که اثر تیمارهای آبیاری بر درصد پروتئین، چربی، و خاکستر معنیدار نیست. بیشترین میزان چربی و خاکستر در تیمار آبیاری کامل و کمترین آن در تیمار 60 درصد آبیاری کامل به دست آمد. مقدار پروتئین نیز در تیمار 60 درصد آبیاری کامل، حداکثر بود. یافتهها نشان داد با در نظر گرفتن بررسیهای آماری و اهمیت بهنیهسازی آب مصرفی با کمآبیاری و بر اساس مقادیر کارآیی مصرف آب </em><em>(</em><em>WUE</em><em>)</em><em>، تیمار 60 درصد آبیاری کامل بر سایر تیمارها برتری دارد و به عنوان یک روش مدیریتی کارآمد در آبیاری مزارع ذرت توصیه میشود.</em> | fa_IR |
| dc.format.extent | 260 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Engineering Research Institute | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Irrigation and Drainage Structures Engineering Research | en_US |
| dc.subject | اصفهان | fa_IR |
| dc.subject | خصوصیات کیفی | fa_IR |
| dc.subject | ذرت دانهای | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد دانه | fa_IR |
| dc.subject | کمآبیاری | fa_IR |
| dc.title | تأثیرات کمآبیاری بر خصوصیات کیفی و عملکرد ارقام ذرت دانهای در منطقه اصفهان1 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 71 | |
| dc.citation.epage | 84 | |