| dc.contributor.author | پور گرجی, احمد موسی | fa_IR |
| dc.contributor.author | شواخی, فروغ | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:54:14Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:54:14Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:54:14Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:54:14Z | |
| dc.date.issued | 2007-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2005-12-03 | en_US |
| dc.date.submitted | 1384-09-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | پور گرجی, احمد موسی, شواخی, فروغ. (1386). ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ارقا م جدید سیبزمینی و معرفی ارقام برتر در صنایع فراوری. تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی, 8(2), 63-78. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2476-4000 | |
| dc.identifier.issn | 2476-4019 | |
| dc.identifier.uri | http://idser.aeri.ir/article_102486.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/350822 | |
| dc.description.abstract | به منظور بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ارقام جدید سیبزمینی و معرفی ارقام برتر و مناسب برای صنایع فراوری، آزمایشی در قالب بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار و به مدت دو سال در کرجاجرا شد. هفده رقم سیبزمینی شامل: جلی، اسلانی، بورن، بانبا، کلمبوس، سانته، اگریا، اکیرا، آیدا، آرکولا، آلمرا، دیسی، سایکلون، لیدیکلایر، لیدیروزتا، ملودی، و لیدیفلورینابررسی شدند. <br /> اندازهگیری مادة خشک و وزن مخصوص دو هفته پس از برداشت، قند احیاکننده (دو هفته پس از برداشت و نگهداری در دمای 22-20 درجة سانتیگراد و دو ماه بعد از انبارداری در دمای 7 درجة سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد)، و ارزیابی حسی چیپس (قابلیت پذیرش کلی، رنگ و تردی) پس از دو هفته نگهداری در دمای 22-20 درجة سانتیگراد اجرا شد. نتایج تجزیة واریانس مرکب تمامی صفات مورد بررسی نشان داد که ارقام اکیرا، بورن، و بانبا نسبت به سایر ارقام برتری دارند. همچنین نشان داده شد که تغییرات قند احیاکننده ارقام مختلف در زمان انبارداری متفاوت بوده و این تغییرات در بیشتر موارد در ارقام با قند احیاکننده اولیۀ پایین، بیشتر است. نتایج مقایسة میانگین درصد مادة خشک غده نشان داد که ارقام لیدیروزتا، لیدیکلایر، و دیسی نسبت به سایر ارقام مادة خشک بالاتری دارند و وزن مخصوص رقم اکیرا نسبت به سایر ارقام برتری مطلق دارد. نتایج ضرایب همبستگی نشان داد که همبستگی بین مادة خشک با وزن مخصوص و سفتی بافت مثبت و معنیدار و بین وزن مخصوص با قند احیاکننده، منفی و معنیدار است. بررسیها نشان داد که قابلیت پذیرش کلی ارقام اگریا، سایکلون، اکیرا، کلمبوس، و جلی به ترتیب نسبت به سایر ارقام بیشتر است و نیز همبستگی بین قابلیت پذیرش کلی با رنگ و تردی چیپس مثبت و معنیدار و همبستگی بین قابلیت پذیرش کلی با تردی بیش از همبستگی آن با رنگ چیپساست. با توجه به بررسی مجموع صفات کمی و کیفی، ارقام جلی، کلمبوس، و اگریا برای فرنچفرایز،رقم سانته برای چیپس،و ارقام اکیرا، بورن و بانبا برایسایر مصارف فراوری پیشنهاد میشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 414 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Engineering Research Institute | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Irrigation and Drainage Structures Engineering Research | en_US |
| dc.subject | خصوصیات فیزیکوشیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | رقم | fa_IR |
| dc.subject | سیبزمینی | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ارقا م جدید سیبزمینی و معرفی ارقام برتر در صنایع فراوری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال بذر | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 8 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 63 | |
| dc.citation.epage | 78 | |