نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپور گرجی, احمد موسیfa_IR
dc.contributor.authorشواخی, فروغfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:54:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:54:14Z
dc.date.available1399-07-09T08:54:14Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:54:14Z
dc.date.issued2007-08-23en_US
dc.date.issued1386-06-01fa_IR
dc.date.submitted2005-12-03en_US
dc.date.submitted1384-09-12fa_IR
dc.identifier.citationپور گرجی, احمد موسی, شواخی, فروغ. (1386). ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ارقا م جدید سیب‌زمینی و معرفی ارقام برتر در صنایع فراوری. تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی, 8(2), 63-78.fa_IR
dc.identifier.issn2476-4000
dc.identifier.issn2476-4019
dc.identifier.urihttp://idser.aeri.ir/article_102486.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/350822
dc.description.abstractبه منظور بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ارقام جدید سیب­زمینی و معرفی ارقام برتر و مناسب برای صنایع فراوری، آزمایشی در قالب بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار و به مدت دو سال در کرجاجرا شد.  هفده رقم سیب­زمینی شامل: جلی، اسلانی، بورن، بانبا، کلمبوس، سانته، اگریا، اکیرا، آیدا، آرکولا، آلمرا، دیسی، سایکلون، لیدی­کلایر، لیدی­روزتا، ملودی، و لیدی­فلورینابررسی شدند. <br /> اندازه­گیری مادة خشک و وزن مخصوص دو هفته پس از برداشت، قند احیا­کننده (دو هفته پس از برداشت و نگهداری در دمای 22-20 درجة سانتی­گراد و دو ماه بعد از انبارداری در دمای 7 درجة سانتی­گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد)، و ارزیابی حسی چیپس (قابلیت پذیرش کلی، رنگ و تردی) پس از دو هفته نگهداری در دمای 22-20 درجة سانتی­گراد اجرا شد.  نتایج تجزیة واریانس مرکب تمامی صفات مورد بررسی نشان داد که ارقام اکیرا، بورن، و بانبا نسبت به سایر ارقام برتری دارند.  همچنین نشان داده شد که تغییرات قند احیا­کننده ارقام مختلف در زمان انبارداری متفاوت بوده و این تغییرات در بیشتر موارد در ارقام با قند احیاکننده اولیۀ پایین، بیشتر است.  نتایج مقایسة میانگین درصد مادة خشک غده نشان داد که ارقام لیدی­روزتا، لیدی­کلایر، و دیسی نسبت به سایر ارقام مادة خشک بالاتری دارند و وزن مخصوص رقم اکیرا نسبت به سایر ارقام برتری مطلق دارد.  نتایج ضرایب همبستگی نشان داد که همبستگی بین مادة خشک با وزن مخصوص و سفتی بافت مثبت و معنی­دار و بین وزن مخصوص با قند احیا­کننده، منفی و معنی­دار است.  بررسی­ها نشان داد که قابلیت پذیرش کلی ارقام اگریا، سایکلون، اکیرا، کلمبوس، و جلی به ترتیب نسبت به سایر ارقام بیشتر است و نیز همبستگی بین قابلیت پذیرش کلی با رنگ و تردی چیپس مثبت و معنی­دار و همبستگی بین قابلیت پذیرش کلی با تردی بیش از همبستگی آن با رنگ چیپساست.  با توجه به بررسی مجموع صفات کمی و کیفی، ارقام جلی، کلمبوس، و اگریا برای فرنچ­فرایز،رقم سانته برای چیپس،و ارقام اکیرا، بورن و بانبا برایسایر مصارف فراوری پیشنهاد می­شود.fa_IR
dc.format.extent414
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیfa_IR
dc.publisherAgricultural Engineering Research Instituteen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشیfa_IR
dc.relation.ispartofIrrigation and Drainage Structures Engineering Researchen_US
dc.subjectخصوصیات فیزیکو‌شیمیاییfa_IR
dc.subjectرقمfa_IR
dc.subjectسیب‌زمینیfa_IR
dc.titleارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ارقا م جدید سیب‌زمینی و معرفی ارقام برتر در صنایع فراوریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال بذرfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue2
dc.citation.spage63
dc.citation.epage78


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد