عملآوری مکانیزة کاه با اوره و مقایسة آن با شیوه رایج عملآوری کاه در کشور
(ندگان)پدیدآور
یونسیالموتی, محمدخوشتقاضا, محمدهادیزاهدیفر, مجتبینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
ارزش غذایی کاه غلات میتواند با عملآوری و با استفاده از اوره به عنوان منبع آمونیاک افزایش یابد. عملآوری مرسوم کاه غلات با اوره در کشور روشی پرهزینه، مشکل، و زمانبر است. کاربرد ماشین برای تسهیل یا حذف برخی از این عملیات ضروری است. هدف این تحقیق عملآوری کاه گندم به روش مکانیزه و مقایسة ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم آن با روش غیر مکانیزه (دستی) بود. برای عملآوری مکانیزة کاه از دستگاه بستهبند مکعبی مجهز به سیستم پاشش محلول اوره استفاده شد. همزمان با اجرای آزمایشها به روش مکانیزه، عملآوری کاه به شیوة رایج نیز اجرا شد. ارزش غذایی نمونههای غنیشده به روش مکانیزه و نمونههای روش رایج در آزمایشگاه تعیین و مقایسه شدند. نتایج تجزیة واریانس نشان داد که که اثر روش عملآوری بر مقادیر برخی از ترکیبات شیمیایی کاه (DM، Ash، CP، CF، و (ADL معنیدار نیست. اما اثر این عامل بر قابلیت هضم کاه (DMD، OMD، و (DOMD و سایر ترکیبات شیمیایی از قبیل NDF و ADF معنیدار است (05/0 P
کلید واژگان
بستهبندظرفیت مادهای موثر غنیسازی مکانیزه
ظرفیت مزرعهای موثر غنیسازی مکانیزه
غنیسازی مکانیزه کاه با اوره
کاه گندم
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2008-05-211387-03-01
ناشر
موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Engineering Research Institute
سازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق دکتری دانشگاه تربیت مدرس و استادیار آموزشکده کشاورزی کرجدانشیار دانشگاه تربیت مدرس
استادیار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
شاپا
2476-40002476-4019




