بررسی اثر دمای نگهداری روی برخی از خصوصیات مکانیکی مغز پسته
(ندگان)پدیدآور
علیبابا, معصومهغضنفریمقدم, احمدرجبیپور, علینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
دانة پسته پس از انبارداری در حین حمل و نقل تحت تأثیر نیروهای مختلفی قرار میگیرد و صدمات مکانیکی مختلفی از جمله شکستگی، ترک خوردگی، و خراشیدگی در مغز آنها به وجود میآید. خصوصیات مکانیکی مغز پسته در شدت صدمات وارده به آن مؤثرند و این خصوصیات خود تابع شرایط نگهداری پسته در انبار خواهد بود. در این پژوهش، اثر چهار دمای 25، 5، 5- و 15- درجة سانتیگراد بر خصوصیات مکانیکی مغز پسته بررسی شد. در آزمایشهای انجام شده برای هر دما، دانةهای پسته در کیسههای پلاستیکی به مدت سه ماه در انبار نگهداری شد و سپس تحت آزمونهای ماندگاری، ضربه، فشار، و خردشدگی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل نتایج نشان دادند که دماهای زیر صفر درجة سانتیگراد باعث حفظ پوستة سطحی مغز پسته میشوند و از صدمات ماندگاری آن میکاهند، ولی این دماها باعث ترد شدن مغز گشته و شکنندگی آن را افزایش میدهند. در آزمایشهای فشار، مدول الاستیسیته برای تیمارهای ذکر شده به ترتیب 17/64، 11/63، 70/37 و 56/26 مگا پاسکال به دست آمد و توان لازم برای ایجاد تسلیم بیولوژیکی با افزایش دمای نگهداری افزایش یافت. آزمون خردشدگی تفاوت چندانی بین توزیع پراکندگی ذرات خرد شده روی الکهای مختلف نشان نداد.
کلید واژگان
آزمایشهای مکانیکیخصوصیات مکانیکی
دمای نگهداری
مغز پسته
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2011-02-201389-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Engineering Research Institute
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشددانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
دانشیار گروه مهندسی و فناوری دانشکده پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
شاپا
2476-40002476-4019




