اثر استفاده از فناوری بستهبندی با اتمسفر اصلاحشده (MAP) بر عمر ماندگاری انجیر نیمهمرطوب منطقۀ استهبان
(ندگان)پدیدآور
جوکار, اکبرزارع, حمیدبهمدی, هماجوکار, لادننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این پژوهش بهمنظور جلوگیری از رشد و فعالیت حشرات و میکروارگانیسمها و حفظ کیفیت انجیر نیمهمرطوب اجرا شد. ویژگیهای میکروبیولوژیکی، فیزیکی، شیمیایی، و آفات انباری میوه انجیر رقم سبز استهبان بهصورت نیمهمرطوب شده پس از 3 و 6 ماه نگهداری در دو دمای 25 و 40 درجه سلسیوس ارزیابی شد. تیمارهای گازی اعمال شده شامل: 1- یک درصد اکسیژن، 25 درصد دیاکسیدکربن و 74 درصد نیتروژن؛ 2- یک درصد اکسیژن، 50 درصد دیاکسیدکربن و 49 درصد نیتروژن؛ 3- یک درصد اکسیژن، 75 درصد دیاکسیدکربن و 24درصد نیتروژن؛ 4– 95 درصد خلأ؛ و 5- نمونه شاهد (هوای آزاد) (21 درصد اکسیژن، 3/0 درصد دیاکسیدکربن، و 78 درصد نیتروژن) بود. نتایج نشان میدهد که تیمارهای گازی مختلف بر بعضی ویژگیها مانند رنگ، اسیدیته، رطوبت، تعداد کل باکتریها، کپک، و مخمر تأثیر معنیداری ندارند (05/0p
کلید واژگان
آفات انباریاتمسفر اصلاحشده
انجیر نیمهمرطوب
لارو
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2011-11-221390-09-01
ناشر
موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Engineering Research Institute
سازمان پدید آورنده
مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارسمربی پژوهشی ایستگاه تحقیقاتی انجیر استهبان؛
مربی پژوهشی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کرج
مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس
شاپا
2476-40002476-4019




