نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسلاجقه, فرشتهfa_IR
dc.contributor.authorآزادشهرکی, فرزادfa_IR
dc.contributor.authorمظفری, محمدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:53:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:53:47Z
dc.date.available1399-07-09T08:53:46Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:53:47Z
dc.date.issued2012-11-21en_US
dc.date.issued1391-09-01fa_IR
dc.date.submitted2011-05-09en_US
dc.date.submitted1390-02-19fa_IR
dc.identifier.citationسلاجقه, فرشته, آزادشهرکی, فرزاد, مظفری, محمدرضا. (1391). بررسی تأثیر روش‌های پوست‌گیری و ژنوتیپ بر شاخص‌های شیمیایی و ارگانولپتیکی گردو و تغییر میزان آفلاتوکسین آن. تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی, 13(3), 37-50. doi: 10.22092/aridse.2012.102154fa_IR
dc.identifier.issn2476-4000
dc.identifier.issn2476-4019
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102154
dc.identifier.urihttp://idser.aeri.ir/article_102154.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/350669
dc.description.abstractپوست‌گیری یکی از مهمترین مراحل فراوری گردوست و تأثیر قابل توجهی بر خصوصیات کیفی، شیمیایی و میکروبی گردو دارد و بهینه­سازی آن باعث بهبود کیفیت محصول نهایی می‌شود.  هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر ژنوتیپ و روش پوست‌گیری بر این خصوصیات است.  بدین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در آزمایشگاه صنایع غذایی مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان اجرا شد.  در این آزمایش، خواص شیمیایی (فساد چربی و درصد رطوبت)، خواص حسی (رنگ، طعم، مزه و قابلیت پذیرش کلی)، و میزان آفلاتوکسین هفت زئوتیپ  گردو (20، 21، 77، 88، 95، 211، و 264) و مغز آن در دو روش پوست‌گیری (صنعتی و سنتی) بررسی شد.  داده‌های آزمایش در قالب طرح مذکور مورد تجزیه آماری واقع شده و بر اساس آزمون دانکن در سطح احتمال 5 درصد مقایسه شدند.  نتایج این بررسی نشان می‌دهد که کمترین فساد چربی در نمونه‌های گردو مربوط به ژنوتیپ‌های 95 و 264 و در نمونه‌های مغز مربوط به ژنوتیپ 264 است.  درصد رطوبت تمامی نمونه‌ها در محدوده مجاز شناخته شد و در هر دو روش پوست‌گیری ژنوتیپ 21 (در هر دو نمونه) کمترین فساد چربی را داشته است.  آفلاتوکسین در ژنوتیپ‌های 77، 88 و 264 دارای پوست سخت دیده نشد.  در نمونه‌های گردو ژنوتیپ‌های 21 و 88 و در نمونه‌های مغز آن ژنوتیپ‌های 264، 21، و 88 از نظر طعم، مزه، و رنگ نسبت به بقیه برتر بودند.  روش پوست‌گیری در نمونه‌های گردو و مغز آن تأثیر معنی‌داری بر خواص حسی (طعم، مزه ، و رنگ) ندارد.  اثر متقابل تیمارهای آزمایشی نشان می‌دهد که در نمونه‌های گردو و مغز، پوست‌گیری صنعتی به همراه ژنوتیپ 21 از سایر تیمارها بهتر است.  به نظر می‌رسد از نظر خواص شیمیایی و خواص حسی، ژنوتیپ 21 جهت توصیه برای کشت مناسب است و نیز به دلیل آن­که در روش پوست‌گیری صنعتی آفلاتوکسین مشاهده نشد، این روش می‌تواند برای فرآوری آن مناسب باشد.fa_IR
dc.format.extent260
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیfa_IR
dc.publisherAgricultural Engineering Research Instituteen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشیfa_IR
dc.relation.ispartofIrrigation and Drainage Structures Engineering Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102154
dc.subjectآفلاتوکسینfa_IR
dc.subjectخواص حسیfa_IR
dc.subjectفرآوریfa_IR
dc.subjectفساد چربیfa_IR
dc.subjectگردوfa_IR
dc.titleبررسی تأثیر روش‌های پوست‌گیری و ژنوتیپ بر شاخص‌های شیمیایی و ارگانولپتیکی گردو و تغییر میزان آفلاتوکسین آنfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی کرمانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی بخش تحقیقات اصلاح و تهیه بذر و نهال، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue3
dc.citation.spage37
dc.citation.epage50


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد