| dc.contributor.author | سلاجقه, فرشته | fa_IR |
| dc.contributor.author | آزادشهرکی, فرزاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | مظفری, محمدرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:53:46Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:53:47Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:53:46Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:53:47Z | |
| dc.date.issued | 2012-11-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2011-05-09 | en_US |
| dc.date.submitted | 1390-02-19 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سلاجقه, فرشته, آزادشهرکی, فرزاد, مظفری, محمدرضا. (1391). بررسی تأثیر روشهای پوستگیری و ژنوتیپ بر شاخصهای شیمیایی و ارگانولپتیکی گردو و تغییر میزان آفلاتوکسین آن. تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی, 13(3), 37-50. doi: 10.22092/aridse.2012.102154 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2476-4000 | |
| dc.identifier.issn | 2476-4019 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102154 | |
| dc.identifier.uri | http://idser.aeri.ir/article_102154.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/350669 | |
| dc.description.abstract | پوستگیری یکی از مهمترین مراحل فراوری گردوست و تأثیر قابل توجهی بر خصوصیات کیفی، شیمیایی و میکروبی گردو دارد و بهینهسازی آن باعث بهبود کیفیت محصول نهایی میشود. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر ژنوتیپ و روش پوستگیری بر این خصوصیات است. بدین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در آزمایشگاه صنایع غذایی مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان اجرا شد. در این آزمایش، خواص شیمیایی (فساد چربی و درصد رطوبت)، خواص حسی (رنگ، طعم، مزه و قابلیت پذیرش کلی)، و میزان آفلاتوکسین هفت زئوتیپ گردو (20، 21، 77، 88، 95، 211، و 264) و مغز آن در دو روش پوستگیری (صنعتی و سنتی) بررسی شد. دادههای آزمایش در قالب طرح مذکور مورد تجزیه آماری واقع شده و بر اساس آزمون دانکن در سطح احتمال 5 درصد مقایسه شدند. نتایج این بررسی نشان میدهد که کمترین فساد چربی در نمونههای گردو مربوط به ژنوتیپهای 95 و 264 و در نمونههای مغز مربوط به ژنوتیپ 264 است. درصد رطوبت تمامی نمونهها در محدوده مجاز شناخته شد و در هر دو روش پوستگیری ژنوتیپ 21 (در هر دو نمونه) کمترین فساد چربی را داشته است. آفلاتوکسین در ژنوتیپهای 77، 88 و 264 دارای پوست سخت دیده نشد. در نمونههای گردو ژنوتیپهای 21 و 88 و در نمونههای مغز آن ژنوتیپهای 264، 21، و 88 از نظر طعم، مزه، و رنگ نسبت به بقیه برتر بودند. روش پوستگیری در نمونههای گردو و مغز آن تأثیر معنیداری بر خواص حسی (طعم، مزه ، و رنگ) ندارد. اثر متقابل تیمارهای آزمایشی نشان میدهد که در نمونههای گردو و مغز، پوستگیری صنعتی به همراه ژنوتیپ 21 از سایر تیمارها بهتر است. به نظر میرسد از نظر خواص شیمیایی و خواص حسی، ژنوتیپ 21 جهت توصیه برای کشت مناسب است و نیز به دلیل آنکه در روش پوستگیری صنعتی آفلاتوکسین مشاهده نشد، این روش میتواند برای فرآوری آن مناسب باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 260 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Engineering Research Institute | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Irrigation and Drainage Structures Engineering Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/aridse.2012.102154 | |
| dc.subject | آفلاتوکسین | fa_IR |
| dc.subject | خواص حسی | fa_IR |
| dc.subject | فرآوری | fa_IR |
| dc.subject | فساد چربی | fa_IR |
| dc.subject | گردو | fa_IR |
| dc.title | بررسی تأثیر روشهای پوستگیری و ژنوتیپ بر شاخصهای شیمیایی و ارگانولپتیکی گردو و تغییر میزان آفلاتوکسین آن | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی بخش تحقیقات اصلاح و تهیه بذر و نهال، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 13 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 37 | |
| dc.citation.epage | 50 | |