• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی
    • دوره 15, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی
    • دوره 15, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر پوشش خوراکی زئین ذرت و کلرید کلسیم بر بهبود خواص کیفی و افزایش عمر انباری زردآلو

    (ندگان)پدیدآور
    شهین زمردی, شهین زمردی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    265.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به‌­منظور بهبود خواص کیفی و افزایش دوره نگهداری زردآلو، پژوهشی با استفاده از آزمایش فاکتوریل با 2 فاکتور و 2 تکرار اجرا شد.  فاکتور اول نوع تیمار در 4 سطح شامل: شاهد، پوشش داده شده با زئین، فروبری شده در محلول کلرید کلسیم 1 درصد و پوشش داده شده با زئین حاوی 1 درصد کلرید کلسیم، فاکتور دوم مدت زمان نگهداری در سردخانه در 5 سطح 1، 15، 30، 45 و 60 روز بود.  نتایج تجزیه آماری داده­ها نشان می­دهد که در پایان دوره نگهداری، در دو تیمار پوشش داده شده با زئین، میزان سفتی بافت، ویتامین C و اندیس L*به‌­طور معنی­دار بیشترین و درصد افت وزنی و درصد مواد جامد انحلال­پذیرکمترین مقدار است.  امتیاز ظاهری و رنگ نمونه­های پوشش­دار نیزبه‌­طور معنی­دار بیشتر از امتیاز ظاهری و رنگ میوه­های بدون پوشش است.  از لحاظ طعم، بین زردآلوهایپوششدادهشدهو پوشش داده نشده اختلافمعنی­داریدیده نمی­شود.  بنابراین، پوشش زئین نه تنها تاثیر نامطلوب بر خواص حسی زردآلوها ندارد، بلکه موجب بهبود خواص کیفی زردآلوها نیز می­شود.  ترکیب هم­زمان کلریدکلسیم و پوشش زئین، نسبت به پوشش زئین تنها، تاثیر معنی­داری بر خصوصیات زردآلوها ندارد.  فروبری در محلول کلرید کلسیم 1 درصد نیز موجب حفظ سفتی بافت، حفظ ویتامین C و کاهش افت وزنی زردآلوها، در مقایسه با نمونه شاهد، می­شود.
    کلید واژگان
    انبار سرد
    زردآلو
    زئین
    خواص کیفی
    کلرید کلسیم

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2014-11-22
    1393-09-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
    Agricultural Engineering Research Institute
    سازمان پدید آورنده
    استادیار بخش فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی

    شاپا
    2476-4000
    2476-4019
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/aridse.2014.102037
    http://idser.aeri.ir/article_102037.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/350596

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب