مرور دوره 13, شماره 3 بر اساس تاریخ انتشار

  • تهیۀ کربن فعال از چوب نخل خرما با استفاده از تجزیۀ حرارتی 

    طهرانی‌زاده, مینا؛ غضنفری‌مقدم, احمد؛ هاشمی‌پور رفسنجانی, حسن (موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Engineering Research Institute, 2012-11-21)
    کربن فعال نوعی زغال است که از تجزیۀ حرارتی مواد آلی به­دست می­آید.  کربن فعال دارای تخلخل بسیار زیادی است و از آن به عنوان فیلتر سیالات استفاده می­شود.  اخیراً از مواد کشاورزی مختلفی برای تهیۀ کربن فعال استفاده شده است.  ...

  • برآورد عمق آبشستگی در پایین‌دست‌ سازه‌های شیب‌شکن 

    رضوی‌نبوی, سیدمجتبی؛ شفاعی‌بجستان, محمود؛ کاشفی‌پور, سیدمحمود (موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Engineering Research Institute, 2012-11-21)
    سازة شیب­شکن از جمله سازه‌های هیدرولیکی است که در تثبیت بستر رودخانه کاربرد زیادی دارد؛ آبشستگی موضعی پایین­دست آن عامل اصلی تخریب سازه است.  مطالعات زیاد در این خصوص به ارائة روابط متعددی برای پیش‌بینی عمق حفرة ...

  • عوامل مؤثر بر عملکرد یک سامانه الکترومکانیکی درجه‌بندی سیب و کیوی 

    بخشی‌زاده, ابراهیم؛ افکاری‌سیاح, امیرحسین؛ عباسپورگیلانده, یوسف؛ راسخ, منصور (موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Engineering Research Institute, 2012-11-21)
    طی پژوهشی، مدل اولیه سامانه خودکار الکترونیکی برای درجه­بندی سیب و کیوی طراحی و ساخته و عملکرد آن بررسی شد.  دستگاه شامل دو قسمت الکترونیکی و مکانیکی است که طی آن میوه­ها را بر اساس وزن و به کمک یک حسگر بار 30 نیوتنی و ...

  • بررسی تأثیر روش‌های پوست‌گیری و ژنوتیپ بر شاخص‌های شیمیایی و ارگانولپتیکی گردو و تغییر میزان آفلاتوکسین آن 

    سلاجقه, فرشته؛ آزادشهرکی, فرزاد؛ مظفری, محمدرضا (موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Engineering Research Institute, 2012-11-21)
    پوست‌گیری یکی از مهمترین مراحل فراوری گردوست و تأثیر قابل توجهی بر خصوصیات کیفی، شیمیایی و میکروبی گردو دارد و بهینه­سازی آن باعث بهبود کیفیت محصول نهایی می‌شود.  هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر ژنوتیپ و روش پوست‌گیری بر این ...

  • شناسایی مولکولی باکتری‌های با پتانسیل پروبیوتیکی جداسازی شده از محصولات لبنی سنتی آذربایجان بر اساس ژن 16S rDNA 

    حجازی, محمدامین؛ مختاری‌زنوزی, پریا؛ خسروشاهلی, محمود؛ برزگری, ابوالفضل؛ لطفی, حاجیه؛ اسلامی, صولت؛ علیزاده, سیامک (موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Engineering Research Institute, 2012-11-21)
    هدف از این تحقیق شناسایی دقیق 22 ایزوله لاکتوباسیلوس جدا شده از محصولات لبنی سنتی منطقۀ آذربایجان است.  بدین­منظور، ژن 16S rRNA با جفت آغازگر‌های عمومی طی واکنش زنجیره پلی­مراز (PCR) تکثیر شد.  قطعه‌ای به طول 1500 ...

  • اثر روش‌های مختلف عمل‌آوری و انباری بر صفات کیفی ارقام پیاز ایرانی 

    خدادادی, محسن؛ معدنی, صغری؛ شواخی, فروغ (موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Engineering Research Institute, 2012-11-21)
    به منظور ارزیابی اثر روش‌های مختلف عمل­آوری و انباری بر برخی صفات کیفی ارقام پیاز ایرانی )قرمز آذرشهر، قرمز نیشابور، سفید کاشان، و سفید قم(، آزمایشی در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی به صورت آزمایش فاکتوریل در سه تکرار در ...

  • تشخیص رسیدگی خربزه با روش غیرمخرب پاسخ آکوستیکی 

    خوشنام, فرهاد؛ مبلی, حسین؛ بیگی بیدگلی, سیدرضا حسن؛ رفیعی, شاهین؛ رجبی‌پور, علی؛ ایوانی, افشین (موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیAgricultural Engineering Research Institute, 2012-11-21)
    در این تحقیق برای تشخیص رسیدگی دو رقم خربزه صادراتی "زرد ایوانکی" و "سوسکی سبز" از راه غیرمخرب  سامانۀ آزمایشگاهی مبتنی بر فناوری آکوستیک استفاده شد.  سامانه آزمایشگاهی شامل راه­کار تحریک مکانیکی میوه، ...