• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Asian Pacific Journal of Cancer Prevention
    • Volume 15, Issue 6
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Asian Pacific Journal of Cancer Prevention
    • Volume 15, Issue 6
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Diet Patterns and Risk of Squamous Cell Oesophageal Carcinoma: A Case-control Study in Uruguay

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    339.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Background: Oesophageal cancer presents high incidence rates in the so-called Brazilian-Uruguayan belt.Materials and Methods: The present study included 1,170 participants (234 cases and 936 controls) which wereanalyzed by unconditional multiple logistic regression in order to examine risk of oesophageal squamous cellcarcinoma (OESCC) associated with several food groups. Results: Boiled red meat (OR 2.59, 95%CI 1.69-3.97),lamb meat (OR 1.64, 95%CI 1.07-2.51), processed meat (OR 1.49, 95%CI 1.01-2.21), whole milk (OR 1.78,1.19-1.68), fresh vegetables and fruits (OR 0.42, 95%CI 0.27-0.63), mate consumption (OR 2.04, 95%CI 1.32-3.16), and black tea (OR 0.10, 95%CI 0.04-0.28) were significantly associated with risk of OESCC. Conclusions:Hot beverages (mate) and hot foods (boiled meat) appear to be important determinants in the risk of OESCC,allowing the penetration of carcinogens in tobacco and alcohol into the oesophageal mucosa.
    کلید واژگان
    Brazilian-Uruguayan belt
    hot beverages
    hot foods
    mate drinks
    Black tea

    شماره نشریه
    6
    تاریخ نشر
    2014-06-01
    1393-03-11
    ناشر
    West Asia Organization for Cancer Prevention (WAOCP)

    شاپا
    1513-7368
    2476-762X
    URI
    http://journal.waocp.org/article_28992.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/35035

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب