تعیین اندازه بهینه مزارع سیبزمینی در استان همدان (مطالعه موردی در شهرستان بهار)
(ندگان)پدیدآور
سیدان, سید محسننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
سیبزمینی یکی از مهمترین مواد غذائی مردم به شمار میرود. اردبیل، اصفهان و همدان سه منطقه عمده تولید این محصول در کشور محسوب میشوند. تعیین میزان بهینه مزرعه به منظور دستیابی به حداقل هزینه تولید از مباحث مهم اقتصادی است. هدف از این تحقیق تعیین وسعت بهینه اقتصادی مزارع سیب زمینی در شهرستان بهار، از مناطق عمده تولید در استان همدان میباشد. آمار و اطلاعات موردنیاز در این تحقیق بصورت مقطعی و با روش نمونهگیری خوشهای دو مرحلهای از 155 کشاورز سیبزمینیکار گردآوری شده است. بدین منظور بهرهبرداران براساس میزان استفاده از ماشینآلات تفکیک و اندازه بهینه مزرعه برای آنها مشخص شده است. نتایج تحقیق نشان میدهد سطح اندازه بهینه به مراتب بیش از وضعیت موجود است. بنابر این افزایش سطح زیر کشت تحت عمل هر بهرهبردار اقدامی مؤثر در جهت افزایش بهرهوری عوامل تولید وکاهش هزینههای تولید توصیه میشود.
کلید واژگان
استان همداناندازه بهینه
تابع هزینه
سیبزمینی
مزرعه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2009-05-221388-03-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
شاپا
2008-48382423-785X




