بررسی نگرش مصرفکنندگان و عوامل موثر بر پذیرش محصولات کشاورزی ارگانیک
(ندگان)پدیدآور
بابا اکبری ساری, محمداسدی, علیاکبری, مرتضیفخارزاده, سید احمدسوختانلو, مجتبینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
هدف کلی این پژوهش بررسی نگرش مصرفکنندگان محصولات کشاورزی ارگانیک و عوامل مؤثر بر پذیرش آن است. پژوهش از نوع کاربردی، روش پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی و جامعه آماری آن شامل مصرف کنندگان محصولات کشاورزی در پنج استان کشور بود. روش نمونه گیری تصادفی ساده و حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران تعداد 416 نفر تعیین گردید. ابزار پژوهش پرسشنامهای بوده است که روایی (صوری و محتوایی) آن بر اساس نظر جمعی از استادان دانشگاه تهران تأیید گردید و پایایی آن با استفاده از کرونباخ آلفا (818/0=?) تأیید شد. دادههای جمعآوری شده با استفاده از نرم افزار SPSSwin نسخه 5/11 تجزیه و تحلیل گردید. یافتهها نشان داد از نظر مصرف کنندگان، مهم ترین کانال ارتباطی جهت اطلاع رسانی به مردم رادیو و تلویزیون و مهم ترین روش، عرضه از طریق برچسبهای خاص محصولات ارگانیک بوده است. با استفاده از تحلیل عاملی، مهمترین عوامل مؤثر در پذیرش محصولات ارگانیک به چهار عامل آموزش و اطلاع رسانی، خدماتی- حمایتی، نظارت و اقتصادی دستهبندی شدند که در مجموع 7/69 درصد از واریانس موجود را تبیین نمودند.
کلید واژگان
عوامل مؤثرمحصولات کشاورزی ارگانیک
مصرف کنندگان
نگرش
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2009-01-201387-11-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
شاپا
2008-48382423-785X




