ضایعات مواد غذایی خانوار و عوامل مؤثر بر آن در شهرستان نجفآباد
(ندگان)پدیدآور
سورانی, فاطمهاحمدوند, مصطفینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پیمایش حاضر با هدف بررسی ضایعات مواد غذایی خانوار و عوامل مؤثر بر آن صورت پذیرفت. جامعه آماری پژوهش شامل خانوارهای ساکن در بخش مرکزی شهرستان نجفآباد بودند که بر اساس جدول تعیین حجم نمونه بارتلت و همکاران، 405 خانوار به عنوان نمونه پژوهش تعیین و از طریق نمونهگیری طبقهای گزینش شدند. در هر خانوار نمونه، فردی در دامنۀ سنی 15 تا 64 سال که مسئول حداقل نیمی از پخت و پز، خرید و مدیریت منزل بود در فرایند تحقیق شرکت دادهشد. ابزار گردآوری دادهها، پرسشنامهای محقق ساخته بود که روایی صوری آن توسط پانلی از متخصصان تأیید و پایایی آن نیز با انجام مطالعهای پیشآهنگ و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (60/0 تا 79/0)، بهدست آمد. نتایج حاصل از تحلیل خوشهای نشان داد خانوارهای مورد مطالعه براساس میزان ضایعات غذایی به سه دستۀ مسرف، خانوار با ضایعات غذایی متوسط، و صرفهجو قابل تفکیکاند. فزون بر آن، نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون سلسلهمراتبی نشان داد، متغیر آگاهی اثر افزایشی و متغیرهای هنجار اجتماعی، نگرش به ضایعات، دانش کاهش ضایعات، مهارت کاهش ضایعات، وجود زیرساخت، و داشتن برنامه زمانی اثر کاهشی بر میزان ضایعات خانوار داشته و در مجموع، 25 درصد از تغییرات واریانس میزان ضایعات غذایی خانوار را تبیین مینمایند.
کلید واژگان
الگوی مصرفتوسعه کشاورزی
رفتار مصرف
ضایعات مواد غذایی
هدر رفت غذا
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-06-221398-04-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری، گروه مدیریت توسعه روستایی- دانشکده کشاورزی- دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایراندانشیار گروه ترویج و توسعه کشاورزی،دانشکده کشاورزی یاسوج، یاسوج، ایران
شاپا
2008-48382423-785X




