• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران
    • دوره 46, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران
    • دوره 46, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    عوامل مؤثر بر نگرش مصرف‏‏کنندگان به محصولات غذایی تراریخته (مورد مطالعه: شهرستان قزوین)

    (ندگان)پدیدآور
    غیاثوند غیاثی, فرشتهمیرک‌زاده, علی‌اصغرشیری, نعمت‌اله
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    821.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    امروزه نظام‌های تولیدی کشاورزی برای پاسخگویی به نیاز روزافزون غذا در جهان، با کاربرد فناوری‌های نوین به تولید محصولات تراریخته اقدام کرده‌اند، اما علی‌رغم اهمیت این محصولات در بهبود امنیت غذایی و دستیابی به توسعة پایدار، هنوز پذیرش آن‌ها مورد تردید است. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف اصلی بررسی عوامل مؤثر بر نگرش مصرف‌کنندگان شهرستان قزوین به محصولات غذایی تراریخته انجام گرفت. جامعة آماری پژوهش، شامل خانوارهای مصرف‌کنندة محصولات غذایی تراریخته در شهرستان قزوین بود که 239 نفر از آن‌ها با روش نمونه‌گیری دردسترس بررسی شدند. ابزار اصلی پژوهش، پرسشنامه است که روایی آن از طریق گروهی از متخصصان و پایایی آن با محاسبة ضریب آلفای کرونباخ بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با نرم‌افزارهای LISREL 8.80 و SPSS Win 21 انجام گرفت. براساس نتایج تحلیل عاملی تأییدی، اعتبار مدل اندازه‌گیری نگرش به محصولات غذایی تراریخته در جامعة آماری مورد مطالعه تأیید شد. براساس نتایج، بیشتر پاسخگویان (57 درصد) به محصولات غذایی تراریخته نگرش ویژه‌ای ندارند و مانند سایر محصولات با آن رفتار می‌کنند. نتایج مقایسة میانگین‌ها نشان داد که بین نگرش پاسخگویان به محصولات غذایی تراریخته براساس متغیرهای جنسیت، وضعیت تأهل، وضعیت اشتغال و محل زندگی، اختلاف معنی‌داری وجود دارد. علاوه‌براین، نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام‌به‌گام نشان داد متغیرهای خرید مواد غذایی ارگانیک، اعتماد به مؤسسه‌های بیوتکنولوژی، دانش دربارة محصولات تراریخته، بررسی اطلاعات مواد غذایی، درآمد سالیانه و سن پاسخگویان، 6/84 درصد از تغییرات واریانس متغیر نگرش به محصولات غذایی تراریخته در بین افراد مورد مطالعه را تبیین می­کنند. نتایج این مطالعه، دستاوردهای مناسبی برای ترویج و توسعة محصولات غذایی تراریخته در کشور به‌همراه دارد.
    کلید واژگان
    اصلاح ژنتیکی
    بیوتکنولوژی
    شهرستان قزوین
    کشاورزی مدرن

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2015-09-23
    1394-07-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    استادیار دانشکدة کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان
    استادیار گروه ترویج و توسعة روستایی، دانشگاه رازی
    دانشجوی دکتری گروه ترویج و توسعة روستایی، دانشگاه رازی

    شاپا
    2008-4838
    2423-785X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijaedr.2015.55517
    https://ijaedr.ut.ac.ir/article_55517.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/346213

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب