بررسی رابطهی استفاده از فنون مدیریت ریسک بنگاههای فعال در صنایع غذایی با نرخ بازده حقوق صاحبان سهام
(ندگان)پدیدآور
حسینی, سید محمدحسینسید مطهری, سید مهدینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در سالهای اخیر شاهد تغییر پارادایمی در حوزه نگرش مدیریت ریسک بنگاه میباشیم. این تغییر باعث گردیده که نگرش به مدیریت ریسک از منظر جزء گرا به نگرشی کل گرا و سیستماتیک تغییر یابد، این رویکرد برای مدیریت ریسکهای یک سازمان عمدتاً به مفهوم مدیریت ریسک بنگاه اشاره دارد. هدف این تحقیق بررسی رابطه بین استفاده از فنون مدیریت ریسک بنگاه و عملکرد شرکتهای در صنایع غذایی میباشد، است. در این مدل برای کمی سازی میزان استفاده از فنون مدیریت ریسک بنگاه از مدل کوزو استفاده شده است. همچنین تمامی عوامل مورد استفاده در این مدل عوامل مالی و حسابداری هستند که از اطلاعات سازمان بورس قابل تهیه میباشد. در نهایت برای بررسی رابطه متغیر مستقل (میزان استفاده از فنون مدیریت ریسک بنگاه) و متغیر وابسته (عملکرد بنگاه) پس از استاندارد سازی دادهها از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شده است. نتایج این تحقیق نشان دهنده این است که استفاده از فنون مدیریت ریسک بنگاه رابطه معنی دار مثبتی با عملکرد سازمان دارد، همچنین در بررسی فرضیه های فرعی، تنها مدیریت ریسکهای استراتژیک، هیچ گونه رابطه معنی داری با عملکرد سازمان ندارد
کلید واژگان
مدیریت ریسک جامع بنگاهعملکرد سازمان
مدیریت ریسک استراتژیک
مدیریت ریسک عملیاتی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2012-09-221391-07-01
ناشر
دانشگاه الزهراAlzahra University
سازمان پدید آورنده
مدرس موسسه آموزش عالی ایوانکیاستادیار بازنشسته گروه حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی (ره)
شاپا
2676-75462676-7554




