• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش‌های انسان‌شناسی ایران
    • دوره 3, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش‌های انسان‌شناسی ایران
    • دوره 3, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    چشیدن مناسک: مردم نگاری حسی غذای نذری در تهران

    (ندگان)پدیدآور
    ایزدی جیران, اصغر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    889.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پژوهش مردم‌­نگارانه نگارنده در این مقاله متمرکز بر غذا، خوردن و حس چشایی در مناسک محرم در مناطق مرکزی و جنوب شرقی و غربی شهر تهران است. غذا و خوردن جایگاه مناسکی خاصی در مناسک محرم و به ویژه روزهای نهم و دهم آن دارند، اغلب شرکت­‌کنندگان این مناسک بزرگ یا غذا تهیه می‌کنند یا غذا می­‌خورند و ادراک حسی درگیر در خوردن غذا همچون عملی مناسکی است که امر قدسی را از خلال رفتارها و باورهایی از جهان بیرون جامعه به جهان درون بدن هدایت می­‌کند. چشیدن غذای نذری، همانند لمس کردن ضریح امامان، شخص را واجد تجربه­‌ای می­‌کند و به او می‌فهماند که چگونه می­‌توان با عمل خوردن وارد فرایندهای فرهنگی شد. از طریق ادراک حسی است که یک فرهنگ می­‌تواند به واقعی­‌ترین شکل ممکن توسط اعضای خود درک شود و شاید چشیدن عمیق­‌ترین تجربه فیزیکی آن باشد. بسترهای مناسکی و حیات روزمره مزه‌­ها و غذاها را با خود همراه می‌­سازند تا غذاواره یا رخداد چشایی مناسب خودشان را پدید آورند، غذاواره­‌ای که حال و هوای رخدادها را می‌سازد و از این طریق به تجربه شرکت­‌کنندگان شکل می‌­دهد. خوراکی­‌ها در زندگی اجتماعی چیزهای بسیاری را به خود متصل می­‌کنند و به هنگام مصرف این شبکه­‌های ارتباطی بین غذا و جامعه به کار می­‌افتند و غذا خوردن را تبدیل به تجربه­‌ای مرتبط با جامعه می‌کنند.
    کلید واژگان
    انسان‌شناسی حس‌ها
    تهران
    چشایی
    غذاواره
    غذای نذری
    مردم‌نگاری حسی
    مناسک محرم

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2014-02-20
    1392-12-01
    ناشر
    دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه انسان‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

    شاپا
    2251-8193
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijar.2014.50843
    https://ijar.ut.ac.ir/article_50843.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/345058

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب