• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Applied Animal Science
    • Volume 4, Issue 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Applied Animal Science
    • Volume 4, Issue 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Effect of Dietary Rapeseed Meal on Fatty Acid Profile of Lamb Carcass

    (ندگان)پدیدآور
    Yossifov, M.R.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    167.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Research Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    The objectives of this study were to determine the effects of feeding rapeseed (27%, DM basis) and sunflower biodiesel by-products as protein supplements on fatty acid composition (FA), profile (ratios and indices),enzyme activitiesfrom thecarcassin lambs fed cereal-based diets. Simultaneously, itwas examined the relationship between ingested FA and carcass FA. Samples were obtaine dfrommal efattened lambs (n=10, Bulgarian synthetic dairy population, 146-daged, final body weight FBW= 36.95±0.91 kg) involved attwoiso-caloric, iso-nitrogenous and equalin calcium: phosphorus (Ca:P) ratio dietary treatments: control–with sunflower meal (SFD) and experimental–with rapeseed meal (RSD). Lipids,extracted from carcasswere analyzed for FA profile. Animals feeding RSDhad significantly higher (Pvs. 35.1 kg) and meat yield (5.26 vs. 4.67 kg). RSDincreased C18:3 (P0.55). In conclusion, animals feeding RSD, as a method to modify carcassFAs, decreased the amount of saturated and polyunsaturated FA, and increased monounsaturated, total unsaturated and desirable FAs of carcass.
    کلید واژگان
    carcass
    Fatty Acids
    lamb
    meal
    Rapeseed

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2014-12-01
    1393-09-10
    ناشر
    Islamic Azad University - Rasht Branch
    Islamic Azad University - Rasht Branch
    سازمان پدید آورنده
    Department of Animal Nutrition and Feed Technologies, Institute of Animal Science, 2232, Kostinbrod, Bulgaria

    شاپا
    2251-628X
    2251-631X
    URI
    http://ijas.iaurasht.ac.ir/article_513478.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/344810

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب