نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصادقی, محمد هادیfa_IR
dc.contributor.authorساری, محسنfa_IR
dc.contributor.authorمحمدآبادی, طاهرهfa_IR
dc.contributor.authorرضائی, مرتضیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:33:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:33:53Z
dc.date.available1399-07-09T08:33:53Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:33:53Z
dc.date.issued2020-07-22en_US
dc.date.issued1399-05-01fa_IR
dc.date.submitted2019-12-10en_US
dc.date.submitted1398-09-19fa_IR
dc.identifier.citationصادقی, محمد هادی, ساری, محسن, محمدآبادی, طاهره, رضائی, مرتضی. (1399). تغذیه گیاهان شورزیست به بره‎های پرواری و تأثیر آنها بر عملکرد، قابلیت هضم، فراسنجه‌های خونی و خصوصیات لاشه. علوم دامی ایران, 51(2), 139-150. doi: 10.22059/ijas.2020.292460.653753fa_IR
dc.identifier.issn2008-4773
dc.identifier.issn2423-7949
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2020.292460.653753
dc.identifier.urihttps://ijas.ut.ac.ir/article_77757.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343916
dc.description.abstractبه‎منظور بررسی تأثیر تغذیه گیاهان شورزیست گتک (<em>Halocnemum strobilaceum</em>) و سیاه‌ شور مصری (<em>aegyptiaca</em><em>Suaeda</em>) بر عملکرد، قابلیت هضم، فراسنجه‌های خونی و خصوصیات لاشه بره‌های تغذیه­شده با جیره‌های پرکنسانتره سی و شش رأس بره نر نژاد عربی با میانگین سنی 2/0±5/4 ماه و وزن 13/1±3/25 کیلوگرم به‌طور تصادفی به‌مدت 80 روز با جیره‌های آزمایشی تغذیه شدند. جیره‌ها شامل 1- شاهد، <br /> 2- دارای 15 درصد گیاه سیاه شور مصری، 3- دارای 15 درصد گیاه گتک و 4- دارای 15 درصد گیاه سیاه شور مصری و 15 درصد گیاه گتک بود. تیمارها تفاوتی از نظر میانگین ماده خشک مصرفی، افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل غذایی و افزایش وزن نهایی نداشتند. مصرف علوفه شورزیست میزان آب مصرفی را افزایش داد (001/0p <). قابلیت هضم چربی‌خام (001/0p <) و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در تیمارهای شاهد و تیمار حاوی 15 درصد علوفه گیاه سیاه‌ شور بالاتر از دیگر تیمارها بود (003/0P=). ماده آلی در تیمارهای حاوی 15 درصد گیاه سیاه‌ شور و دارای 15 درصد علوفه گیاه گتک نسبت به تیمارهای دیگر قابلیت هضم بیشتری داشت. غلظت نیتروژن اوره‌ای خون در پلاسمای بره‌های تیمار 30 درصد گیاه شور نسبت به بره‌های دیگر کم‌تر بود (0001/0P=). لاشه بره‌هایی که30 درصد گیاه شور مصرف کردند، چربی کمتر (024/0P=) و گوشت بیشتری داشت (006/0P=). بره‌‌های تغذیه شده با 15 درصد سیاه شور، عضله راسته روشن‌تری داشتند (03/0P=). در کل، نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از گیاهان شورزی سیاه ‌شور و گتک جایگزین مخلوط کاه و یونجه در جیره‌ عملکرد پرواری دام را حفظ نموده و چربی لاشه را کاهش می‌دهد.fa_IR
dc.format.extent926
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم دامی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of animal Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2020.292460.653753
dc.subjectسیاه شور مصریfa_IR
dc.subjectقابلیت هضمfa_IR
dc.subjectکیفیت گوشتfa_IR
dc.subjectگتکfa_IR
dc.subjectگیاهان شورزیستfa_IR
dc.titleتغذیه گیاهان شورزیست به بره‎های پرواری و تأثیر آنها بر عملکرد، قابلیت هضم، فراسنجه‌های خونی و خصوصیات لاشهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته‎ ‎دکتری‎ ‎تغذیه‎ ‎دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه‎ ‎علوم کشاورزی‎ ‎و‎ ‎منابع‎ ‎طبیعی‎ ‎خوزستان، ملاثانی، اهوازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه‎ ‎علوم کشاورزی‎ ‎و‎ ‎منابع‎ ‎طبیعی‎ ‎خوزستان، ملاثانی، اهوازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه‎ ‎علوم کشاورزی‎ ‎و‎ ‎منابع‎ ‎طبیعی‎ ‎خوزستان، ملاثانی، اهوازfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار،‎ ‎بخش‎ ‎تغذیه‎ ‎دام،‎ ‎مؤسسه تحقیقات علوم‎ ‎دامی‎ ‎کشور،‎ ‎کرجfa_IR
dc.citation.volume51
dc.citation.issue2
dc.citation.spage139
dc.citation.epage150
nlai.contributor.orcid0000-0001-7517-6711


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد