پیش بینی انرژی قابل سوخت و ساز ارقام رایج گندم کشت شده در منطقۀ استان البرز با استفاده از معادلات رگرسیون چند متغیره
(ندگان)پدیدآور
نورقدیمی, جمشیدمروج, حسینغازیانی, فاطمهاکبری, رسولنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق به منظور تعیین معادلات رگرسیونی پیشبینی انرژی قابل سوختوساز ظاهری تصحیحشده برای ازت (AMEn) در 12 رقم گندم رایج (مهدوی، چمران، سبلان، سپاهان، سیوند، الموت، شعله، نیشابور، پیشتاز، بهار، شیراز و شاهپسند) کشتشده در استان البرز اجرا شد. انرژی قابل سوختوساز با اکسید کروم به عنوان نشانگر اندازهگیری شد. هریک از جیرههای آزمایشی نیز حاوی 40 درصد گندم بهعنوان جایگزین ذرت و سویا در جیرۀ پایه بودند. همۀ دادههای حاصل از آنالیز شیمیایی و اندازهگیری اکسید کروم در نمونههای خوراک و فضولات، با نرمافزار SPSS و رویۀEnter تحلیل و بررسی شدند. نتایج رگرسیون چندگانه بیانگر این بود که مؤلفههای نشاسته (STA) و فیبر خام (CF) برای معادلۀ تخمین انرژی قابل سوختوساز مناسب هستند. میانگین تفاوت انرژی قابل سوختوساز اندازهگیریشده به روش بیولوژیک و تخمین با استفاده از معادلۀ پیشبینی، kcal/kg 51/39 بود. این آنالیز نشان داد که معادلۀ رگرسیونی پیشبینی انرژی قابل سوختوساز ظاهری تصحیحشده برای ازت با ضریب تبیین (1/99%= R2) (000/0 Pwheat (Kcal/Kg of DM ) = 69 STA - 1028 CF
کلید واژگان
آنالیز شیمیاییاکسید کروم
انرژی ظاهری
فیبر خام
نشاسته
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2015-12-221394-10-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرجدانشیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
استادیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
کارشناس ارشد، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
شاپا
2008-47732423-7949




