تأثیر سطوح مختلف کراتین منوهیدرات و مقدار پروتئین جیره بر عملکرد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
نباتی, ارسلانشریفی, سید داودغضنفری, شکوفهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تأثیر سطوح مختلف کراتین منوهیدرات و پروتئین جیره بر عملکرد و کیفیت گوشت در جوجههای گوشتی با استفاده از 320 قطعه جوجۀ گوشتی سویۀ راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 4×2 با دو سطح پروتئین (توصیۀ کاتالوگ سویۀ راس 308 و 10 درصد بیشتر از آن) و چهار سطح کراتین منوهیدرات (صفر، 1/0، 3/0 و 5/0 درصد جیره) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار و 10 قطعه جوجه (به نسبت مساوی از هر دو جنس) در هر تکرار بررسی شد. صفات مربوط به عملکرد در پایان دورههای پرورشی شامل آغازین (10- 0 روزگی)، رشد (24-11 روزگی) و پایانی (42- 25 روزگی) اندازهگیری شد. در پایان دورۀ آزمایش پس از کشتار، فراسنجههای کیفی گوشت نظیر تغییرات pH، پایداری در برابر اکسیداسیون و ظرفیت نگهداری آب در گوشت سینه و ران اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که درکل دورۀ پرورش (42- 0 روزگی) جیرههای حاوی پروتئین بالاتر، بیشتر مصرف شدند و افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی بهتری را موجب شدند (05/0 P). بر اساس نتایج این آزمایش، با افزودن 3/0 درصد کراتین منوهیدرات به جیرههای با سطح پروتئین توصیهشده یا 10 درصد بیشتر، عملکرد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی بهبود مییابد.
کلید واژگان
جوجۀ گوشتیظرفیت نگهداری آب
عملکرد
کراتین منوهیدرات
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2015-06-221394-04-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهراندانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
شاپا
2008-47732423-7949




