اثر قارچ نوروسپورا سیتوفیلا بر ترکیب شیمیایی،قابلیت هضم و تجزیهپذیری تفاله چغندرقند
(ندگان)پدیدآور
دشتی ساریدرق, مسعودروزبهان, یوسفشجاعالساداتی, سید عباسنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
تحقیق حاضر به منظور تعیین ارزش غذایی تفاله چغندرقند خشک، پرک و بدون ملاس عملآوری شده با قارچ نوروسپورا سیتوفیلا (Neurospora sitophila) از طریق تعیین ترکیب شیمیایی، ضرایب قابلیت هضم به روش in vitro و تجزیهپذیری ماده خشک (DM) و پروتئین خام (CP) به روش in sacco انجام شد. نتایج به دست آمده توسط آزمون t مورد مقایسه قرار گرفت. مقادیر DM، CP، دیواره سلولی (NDF)، دیواره سلولی بدون همیسلولز (ADF) و خاکستر خام در تفاله چغندرقند قبل از عملآوری به ترتیب 90، 2/9، 6/46، 0/30 و 6/5 درصد ماده خشک و پس از عملآوری به ترتیب برابر 78، 6/25، 2/27، 4/25 و 3/6 درصد ماده خشک بود. فرایند عملآوری با قارچ، موجب کاهش معنیدار مقادیر DM، NDF و ADF و افزایش CP شد (05/0P
کلید واژگان
تجزیهپذیریترکیب شیمیایی
تفاله چغندرقند
قابلیت هضم
نوروسپورا سیتوفیلا
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2010-02-201388-12-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانشاپا
2008-47732423-7949




