بهبود سامانة ایمنی جوجههای گوشتی با استفاده از تزریق درون تخممرغی ویتامینهای 25(OH) D3 و K3
(ندگان)پدیدآور
عباسی, طاهرهشاکری, ملکزاغری, مجتبیکهرام, حمیدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف این پژوهش بررسی تأثیر ویتامینهای (OH)D325 و K3 با استفاده از تزریق درون تخممرغی بر سامانة ایمنی جوجههای گوشتی بود. 800 تخم بارور مرغ مادر گوشتی راس 308 در طرح کامل تصادفی بهصورت فاکتوریل (3×4) در دوازده تیمار، چهار تکرار و شانزده مشاهده، انجام گرفت. تیمارها شامل ویتامین D (0، 4/0، 6/0، 8/0 میکروگرم) و ویتامین K (0، 2، 6 میکروگرم) بودند. روز 18 جوجهکشی تخمهای بارور، 5/0 میلیلیتر از محلولهای آزمایشی و گروه کنترل 5/0 میلیلیتر آبمقطر دریافت کردند. پس از پایان جوجهکشی2، جوجههای نر برای 42 روز به سالن پرورشی منتقل شدند. برای بررسی ایمنی هومورال میزان 5/0 سیسی محلول 10درصد SRBC (گلبول قرمز گوسفند) در روزهای 28 و 35 به یک قطعه جوجه از هر تکرار تزریق و در روزهای 35 و 42 خونگیری انجام شد. روز 24 برای ارزیابی ایمنی یاختهای فیتو همآگلوتینین (PHA) به پردۀ انگشت پای جوجهها تزریق و یک و پنج روز بعد، برای اندازهگیری میزان تورم پوست و ماندگاری تأثیر تیمارها، از شاخص تحریک پوستی استفاده شد. بر پایۀ نتایج، با افزایش سطح ویتامین K3عیار پادتن (تیتر آنتیبادی) علیه ویروس نیوکاسل افزایش یافت (05/0P3 و 6 میکروگرم K3 بود (05/0P3 بود (05/0P3و6 میکروگرم ویتامین K3 با اعمال اثر همافزایی، موجب تقویت پاسخ ایمنی در جوجة گوشتی میشود.
کلید واژگان
پاسخ ایمنی یاختهایپاسخ ایمنی هومورال
تزریق درون تخممرغی
عیار پادتن
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرجاستادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
استاد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
شاپا
2008-47732423-7949




