نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسلطانی, زهراfa_IR
dc.contributor.authorعلیپور, داریوشfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:33:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:33:04Z
dc.date.available1399-07-09T08:33:04Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:33:04Z
dc.date.issued2013-12-22en_US
dc.date.issued1392-10-01fa_IR
dc.date.submitted2013-04-21en_US
dc.date.submitted1392-02-01fa_IR
dc.identifier.citationسلطانی, زهرا, علیپور, داریوش. (1392). اثر تانن موجود در بخش‌های گوناگون پسماند کشمش بر ارزش غذایی آن‌ها. علوم دامی ایران, 44(4), 305-312. doi: 10.22059/ijas.2013.50372fa_IR
dc.identifier.issn2008-4773
dc.identifier.issn2423-7949
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2013.50372
dc.identifier.urihttps://ijas.ut.ac.ir/article_50372.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343659
dc.description.abstractدر تحقیق حاضر، آزمایش ترکیبات شیمیایی، ترکیبات فنولیک، و فراسنجه‌های تخمیر در بخش‌های متفاوت پسماند کشمش بااستفاده از آزمون تولید گاز با و بدون پلی‍‌اتیلن گلیکول (PEG) انجام شد. بخش‌های گوناگون پسماند کشمش شامل کشمش‌های وازده، دم، ساقه، مخلوط کشمش‌ـ‌دم‌ـ‌ساقه، و شکرک (محصول پودری‌شکل که پس از سورت کردت کشمش به‌دست می‌آید) بود. همچنین تأثیر تانن بانده‌شده بر تولید گاز بررسی شد. ترکیبات شیمیایی و ترکیبات فنولیک در بخش‌های گوناگون پسماند کشمش متفاوت بود (01/0P<). بیشترین مقدار پروتئین خام، دیوارۀ سلولی نامحلول در شویندۀ خنثی، و خاکستر در ساقه ‌مشاهده شد، در‌حالی‌که کشمش مقدار کمتری از این فراسنجه‌ها داشت. بیشترین مقدار ترکیبات فنولیک کل (68/12 درصد) و تانن متراکم (96/3 درصد) در دم دیده شد. افزودن پلی‌اتیلن گلیکول مقدار تولید گاز، توان هضم ظاهری مادۀ خشک، توانایی هضم مادۀ آلی و انرژی متابولیسم‌پذیر را افزایش داد. به‌استثنای شکرک، تانن باند‌شده در سایر تیمارها فعالیت بیولوژیک داشت و تولید گاز را کاهش داد. به‌طور‌کلی نتایج این پژوهش نشان داد که بخش‌های متفاوت پسماند کشمش ترکیبات فنولیک متفاوتی دارند که بر ارزش غذایی این بخش‌ها تأثیر می‌گذارد و آزمایش‌های بیشتری لازم است تا اثر این پسماندها و ترکیبات فنولیک موجود در آن‌ها بر عملکرد دام زنده (پرواری و شیرده) بررسی شود.fa_IR
dc.format.extent171
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم دامی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of animal Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2013.50372
dc.subjectآزمون تولید گازfa_IR
dc.subjectپسماند کشمشfa_IR
dc.subjectپلی‌اتیلن گلیکولfa_IR
dc.subjectتاننfa_IR
dc.titleاثر تانن موجود در بخش‌های گوناگون پسماند کشمش بر ارزش غذایی آن‌هاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد،گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدانfa_IR
dc.citation.volume44
dc.citation.issue4
dc.citation.spage305
dc.citation.epage312


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد