| dc.contributor.author | سلطانی, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیپور, داریوش | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:33:04Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:33:04Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:33:04Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:33:04Z | |
| dc.date.issued | 2013-12-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-10-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-04-21 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-02-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سلطانی, زهرا, علیپور, داریوش. (1392). اثر تانن موجود در بخشهای گوناگون پسماند کشمش بر ارزش غذایی آنها. علوم دامی ایران, 44(4), 305-312. doi: 10.22059/ijas.2013.50372 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4773 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7949 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2013.50372 | |
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_50372.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343659 | |
| dc.description.abstract | در تحقیق حاضر، آزمایش ترکیبات شیمیایی، ترکیبات فنولیک، و فراسنجههای تخمیر در بخشهای متفاوت پسماند کشمش بااستفاده از آزمون تولید گاز با و بدون پلیاتیلن گلیکول (PEG) انجام شد. بخشهای گوناگون پسماند کشمش شامل کشمشهای وازده، دم، ساقه، مخلوط کشمشـدمـساقه، و شکرک (محصول پودریشکل که پس از سورت کردت کشمش بهدست میآید) بود. همچنین تأثیر تانن باندهشده بر تولید گاز بررسی شد. ترکیبات شیمیایی و ترکیبات فنولیک در بخشهای گوناگون پسماند کشمش متفاوت بود (01/0P<). بیشترین مقدار پروتئین خام، دیوارۀ سلولی نامحلول در شویندۀ خنثی، و خاکستر در ساقه مشاهده شد، درحالیکه کشمش مقدار کمتری از این فراسنجهها داشت. بیشترین مقدار ترکیبات فنولیک کل (68/12 درصد) و تانن متراکم (96/3 درصد) در دم دیده شد. افزودن پلیاتیلن گلیکول مقدار تولید گاز، توان هضم ظاهری مادۀ خشک، توانایی هضم مادۀ آلی و انرژی متابولیسمپذیر را افزایش داد. بهاستثنای شکرک، تانن باندشده در سایر تیمارها فعالیت بیولوژیک داشت و تولید گاز را کاهش داد. بهطورکلی نتایج این پژوهش نشان داد که بخشهای متفاوت پسماند کشمش ترکیبات فنولیک متفاوتی دارند که بر ارزش غذایی این بخشها تأثیر میگذارد و آزمایشهای بیشتری لازم است تا اثر این پسماندها و ترکیبات فنولیک موجود در آنها بر عملکرد دام زنده (پرواری و شیرده) بررسی شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 171 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2013.50372 | |
| dc.subject | آزمون تولید گاز | fa_IR |
| dc.subject | پسماند کشمش | fa_IR |
| dc.subject | پلیاتیلن گلیکول | fa_IR |
| dc.subject | تانن | fa_IR |
| dc.title | اثر تانن موجود در بخشهای گوناگون پسماند کشمش بر ارزش غذایی آنها | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد،گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 44 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 305 | |
| dc.citation.epage | 312 | |