بررسی تأثیر پودر و اسانس آویشن بر پارامترهای عملکرد، کیفیت گوشت و رودة بلدرچینهای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
حاجی پورده بالایی, شیماافشارمنش, محسنسامی, مسعودخباززاده, حجت اللهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی تأثیر پودر و اسانس آویشن بر عملکرد بلدرچینهای گوشتی در مقایسه با آنتیبیوتیک، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایشی شامل جیرة پایه بدون افزودنی خوراکی یا با 100 میلیگرم در کیلوگرم آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین و سطوح مختلف 1/0 و 2/0 درصد پودر و 100 و 200 میلیگرم در کیلوگرم اسانس آویشن بودند. پارامترهای اندازهگیریشده شامل عملکرد، کیفیت گوشت، ریختشناسی و میکروبیولوژی روده بودند. در 35-0 روزگی افزودن 1/0 درصد پودر آویشن و آنتیبیوتیک سبب افزایش وزن بدن شد. پودر و اسانس آویشن تیوباربیتوریک اسید، اُفت خونابه[1] و اُفت در نتیجة پخت[2] را کاهش و ظرفیت نگهداری آب را افزایش داد. بیشترین تعداد باکتری لاکتوباسیل در مقایسه با گروه شاهد، در گروههای تغذیهشده با آویشن (به جز 200 میلیگرم در کیلوگرم اسانس) و کمترین تعداد در تیمار دریافتکنندة آنتیبیوتیک مشاهده شد. کمترین تعداد باکتریهای اشریشیاکلی مربوط به تیمار دریافتکنندة آنتیبیوتیک بود. بیشترین طول و عرض پرز و کمترین عمق کریپت در گروه تغذیهشده با آویشن (به جز 200 میلیگرم در کیلوگرم اسانس) مشاهده شد. در گروه آنتیبیوتیک علاوه بر طول و عرض پرزها، عمق کریپت نیز افزایش معناداری پیدا کرد. [1]. Dripping Loss [2]. Cooking Loss
کلید واژگان
آنتیبیوتیکپودر و اسانس آویشن
ریختشناسی روده
میکروفلورای روده
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2014-12-221393-10-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرماندانشیار، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
دانشیار، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
استادیار، دانشکدة کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
شاپا
2008-47732423-7949




