| dc.contributor.author | وثوق شریفی, امید | fa_IR |
| dc.contributor.author | شریفی, سید داود | fa_IR |
| dc.contributor.author | یعقوبفر, اکبر | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرزاده, قدرت الله | fa_IR |
| dc.contributor.author | عسکری, فیروز | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:33:00Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:33:00Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:33:00Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:33:00Z | |
| dc.date.issued | 2014-12-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-10-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-01-16 | en_US |
| dc.date.submitted | 1390-10-26 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | وثوق شریفی, امید, شریفی, سید داود, یعقوبفر, اکبر, میرزاده, قدرت الله, عسکری, فیروز. (1393). مطالعة تأثیرات استفاده از جلبک گراسیلاریوپسیز پرسیکا در جیرة مرغان تخمگذار بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و لیپیدهای سرم. علوم دامی ایران, 45(4), 309-316. doi: 10.22059/ijas.2014.54344 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4773 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7949 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2014.54344 | |
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_54344.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343639 | |
| dc.description.abstract | این آزمایش به منظور بررسی تأثیرات استفاده از جلبک <em>گراسیلاریوپسیز</em> <em>پرسیکا</em> در جیرة غذایی مرغهای تخمگذار بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و لیپیدهای سرم اجرا شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار شامل جیرههای حاوی سطوح صفر، 5، 10، 15 و 20 درصد جلبک، در پنج تکرار و با چهار قطعه مرغ در هر تکرار و در مجموع 100 قطعه مرغ سویههای لاین w-36، به مدت 12 هفته (23 تا 34 هفتگی) انجام گرفت. استفاده از جلبک در سطوح 10 درصد و بیشتر موجب کاهش تخمگذاری و افزایش ضریب تبدیل در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0>P). تودة تخممرغ در پرندگانی که جیرة حاوی سطوح 15 و 20 درصد جلبک را دریافت کردند، کمتر از تیمار شاهد بود (05/0>P). ارتفاع سفیدة تخممرغ در پرندگان تغذیهشده با سطوح بیش از 5 درصد جلبک در جیره، کمتر از تیمار شاهد بود (05/0>P). استفاده از سطوح مختلف جلبک در جیره، ضخامت پوسته و وزن مخصوص تخممرغ را بهطور معناداری در مقایسه با گروه شاهد افزایش داد (05/0>P). زردة تخمهای مرغهایی که جیرههای حاوی جلبک دریافت کردند، مالون دی آلدئید کمتر و ید بیشتری در مقایسه با شاهد داشت (05/0>P). استفاده از جلبک در جیره بر مقدار کلسترول زردة تخممرغ تأثیری نداشت، ولی سطوح 15 و 20 درصد جلبک در جیره، کلسترول سرم را کاهش داد (05/0>P). بر اساس نتایج، میتوان از جلبک <em>گراسیلاریوپسیز</em> <em>پرسیکا</em> تا سطح 5 درصد بدون تأثیر منفی بر عملکرد در جیرة مرغهای تخمگذار استفاده کرد و علاوه بر بهبود ضخامت پوسته و چگالی تخممرغ، محتوای ید در تخممرغ و همچنین مدت زمان انبارداری آن را افزایش داد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 414 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2014.54344 | |
| dc.subject | صفات کیفی تخممرغ | fa_IR |
| dc.subject | گراسیلاریوپسیز پرسیکا | fa_IR |
| dc.subject | مرغان تخمگذار | fa_IR |
| dc.subject | ماندگاری | fa_IR |
| dc.title | مطالعة تأثیرات استفاده از جلبک گراسیلاریوپسیز پرسیکا در جیرة مرغان تخمگذار بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و لیپیدهای سرم | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد بخش تغذیه و فیزیولوژی، مؤسسة تحقیقات علوم دامی کشور، کرج | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان هرمزگان، بندر عباس | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان هرمزگان، بندر عباس | fa_IR |
| dc.citation.volume | 45 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 309 | |
| dc.citation.epage | 316 | |