تأثیر سطوح مختلف ویتامین A جیرهای بر فراسنجههای تولیدمثلی و تولیدی در بلدرچین ژاپنی
(ندگان)پدیدآور
داودزاده, معصومهطباطبائی وکیلی, صالحمیرزاده, خلیلآقائی, علینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این پژوهش، بررسی و ارزیابی تأثیر پنج سطح 0، 4۰۰۰، 8۰۰۰، 16۰۰۰ و 32۰۰۰ واحد بینالمللی ویتامین A در کیلوگرم جیره بر عملکرد تولیدمثلی و تولیدی در بلدرچین ژاپنی بود. شمار ۳۲۰ قطعه بلدرچین ژاپنی بالغ در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با پنج تیمار، چهار تکرار و شمار شانزده قطعه بلدرچین در هر تکرار (دوازده قطعه ماده و چهار قطعه نر) به مدت 42 روز استفاده شدند. درصد تولید تخم و وزن تخمهای تولیدی بهصورت هفتگی ثبت و میانگین آن برای کل دوره به دست آمد. دو هفته پس از تغذیۀ جیرههای آزمایشی، وزن خوراک مصرفی بلدرچینها بهمنظور تعیین میزان مصرف غذای روزانه و ضریب تبدیل غذایی اندازهگیری و در نهایت برای کل دوره منظور شد. در پایان دوره، از هر تکرار پنج تخم بهطور تصادفی انتخاب و صفات کیفی آن بررسی شد. همچنین، چهل عدد تخم بلدرچین گردآوریشده از هر تکرار برای ارزیابی فراسنجههای تولیدمثلی به دستگاه جوجهکشی انتقال یافتند. سطوح مختلف ویتامین A در جیرۀ بلدرچین ژاپنی، بر میزان خوراک مصرفی، درصد تولید تخم، وزن و شاخصهای کیفی تخم تأثیر معنیداری نداشتند (05/0
کلید واژگان
باروریبلدرچین ژاپنی
تفریخ
کیفیت تخم
ویتامین A
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایراندانشیار، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران
دانشیار، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران
مربی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ملاثانی، اهواز، ایران
شاپا
2008-47732423-7949




