تأثیر منبع غله و افزودن آنزیم به جیره بر عملکرد و صفات سرمی در جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
قرقانی, ابراهیمکریمی, احمدصادقی, قربانعلینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش بهمنظور بررسی و ارزیابی تأثیر منبع غلۀ جیره (ذرت یا سه رقم گندم سرداری، زرین و آذر 2) با و بدون افزودن آنزیم کربوهیدراتاز بر شاخصهای عملکردی، وزن نسبی اندامهای گوارشی و صفات سرمی جوجههای گوشتی با استفاده از 392 قطعه جوجهخروس راس 308 بهصورت طرح کامل تصادفی با هفت تیمار، چهار تکرار و چهارده قطعه پرنده در هر تکرار در دورۀ سنی 1 تا 49 روزگی انجام شد. نتایج نشان داد، استفاده از گندم رقم زرین در مقایسه با رقم سرداری یا آذر2 بهعنوان تنها منبع غلۀ جیره موجب افزایش وزن زنده در سنین 11، 25 و 42 روزگی شد. خوراک مصرفی در دورۀ سنی 1 تا 11روزگی در جوجههای تغذیهشده با جیرۀ حاوی گندم رقم زرین بالاتر از گروه تغذیهشده از جیرۀ حاوی گندم رقم آذر 2 بود. تغذیه از جیرۀ دارای گندم سرداری در مقایسه با زرین یا آذر 2 موجب کاهش سطح گلوکز و پروتئین کل سرم در 20 روزگی و کاهش وزن نسبی لاشه و پانکراس به ترتیب در سنین 21 و 41 روزگی شد. افزودن مکمل آنزیمی به جیره موجب افزایش وزن زنده در سنهای 11، 25 و 42 روزگی، افزایش وزن در دورۀ سنی 12 تا 25 روزگی، بهبود ضریب تبدیل خوراک در دورههای سنی 12 تا 25 و 43 تا 49 روزگی و کاهش وزن نسبی سنگدان و پانکراس در سن 21 روزگی شد. بهطورکلی نتایج بیانگر بهبود عملکرد جوجههای گوشتی در صورت استفاده از گندم رقم زرین و یا افزودن آنزیم به جیره بود.
کلید واژگان
جوجۀ گوشتیرقم گندم
سرم
مکمل آنزیمی
ویژگیهای لاشه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسیارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستاندانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستان
استاد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه کردستان
شاپا
2008-47732423-7949




