• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی ایران
    • دوره 49, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی ایران
    • دوره 49, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر جایگزینی بخشی از یونجه با تفالۀ چغندر، کاه بدون فرآوری و فراوری‌شده بر عملکرد گاوهای شیری پرتولید

    (ندگان)پدیدآور
    حاج محمودی, محمد مهدیقاسمی, ابراهیمخوروش, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    452.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این پژوهش، تأثیر جایگزینی بخشی از یونجۀ جیرۀ غذایی با پسماندهای جانبی پر الیاف (تفاله و کاه) بر عملکرد گاوهای شیرده پرتولید بررسی شد. شمار هشت رأس ﮔﺎو هلشتاین پرتولید (5/2±54 کیلوگرم شیر) در قالب ﻃﺮح ﻣﺮﺑﻊ ﻻﺗﯿﻦ 4×4 به چهار جیرۀ­ آزمایشی اختصاص یافتند. جیره­های آزمایشی حاوی میزان ثابتی ذرت سیلویی (سیلاژ) (2/19%) با نسبت متفاوتی از 1) 2/19% یونجه، 2) 8/3% یونجه، 8/5% کاه گندم و 8/5% تفالۀ چغندر (کاه-تفاله)، 3) 8/3% یونجه و 5/8% کاه (کاه) و 4) 8/3% یونجه و 2/10% کاه فراوری‌شده بودند. سطح انرژی، پروتئین و الیاف (peNDF) در همۀ جیره­ها یکسان بود، ولی الیاف هضم­نشده (uNDF) در جیره­های حاوی تفاله-کاه و کاه فراوری‌شده کمتر بود. نتایج نشان داد، جایگزینی یونجه با کاه-تفاله یا کاه فراوری‌شده منجر به افزایش گوارش­پذیری شد (01/0>P). همچنین، خوراک مصرفی در گاوهای تغذیه‌شده با منبع‌های الیافی جایگزین بیشتر از گاوهای تغذیه‌شده با جیرۀ شاهد بود (01/0>P). تولید شیر و ترکیب‌های شیر تحت تأثیر جیره­های آزمایشی قرار نگرفت. از همین رو، کارایی تولید شیر خام با تغذیۀ جیرۀ شاهد تمایل (08/0=P) به افزایش داشت. کارایی تولید شیر تصحیح‌شده برای چربی بین تیمارهای آزمایشی اختلافی نداشت. تغذیه با منبع‌های الیافی مختلف تأثیری بر  pHشکمبه، اسیدهای چرب فرّار و رفتار جویدن نداشت، اما نسبت استات:پروپیونات (06/0=P) را افزایش داد. جایگزینی بخشی از یونجه با کاه با/بدون تفاله منجر به افزایش گوارش­پذیری و خوراک مصرفی شد ولی کارایی شیر خام تولیدی تمایل به کاهش داشت.
    کلید واژگان
    الیاف‌های هضم‌نشده
    تفالۀ چغندر
    کاه گندم
    کنسانتره به علوفه

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2018-05-22
    1397-03-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان
    استادیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان
    دانشیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

    شاپا
    2008-4773
    2423-7949
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2018.244268.653573
    https://ijas.ut.ac.ir/article_67792.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343468

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب