تأثیر پپتیدهای کانولا، پروبیوتیک و پری بیوتیک بر عملکرد، فعالیت آنزیمهای گوارشی و جمعیت برخی باکتریهای هوازی انتهای رودۀ باریک جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
کریم زاده, صادقرضائی, منصورتیموری یانسری, اسدا...نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این آزمایش بررسی تأثیر پپتیدهای منداب روغنی کانادایی یا کانولا (استخراجشده با روش آبکافت یا هیدرولیز آنزیمی از کنجالۀ کانولا)، پروبیوتیک و پریبیوتیک بر عملکرد تولیدی، فعالیت آنزیمهای گوارشی و جمعیت برخی باکتریهای هوازی انتهای رودۀ باریک (ایلئوم) در جوجههای گوشتی بود. آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی با پنج تیمار، چهار تکرار و ده قطعه جوجهخروس در هر تکرار انجام شد. جوجههای گوشتی با جیرۀ بدون افزودنی غذایی (شاهد)، 200 میلیگرم پادزی (آنتیبیوتیک)، 1 گرم پریبیوتیک، 400 میلیگرم پروبیوتیک و 250 میلیگرم پپتید کانولا در کیلوگرم خوراک برای مدت 42 روز تغذیه شدند. افزودن پپتیدهای کانولا و پروبیوتیک در جیرۀ غذایی سبب افزایش وزن بدن و کاهش ضریب تبدیل غذایی در دورههای رشد (11 تا 28 روزگی) و کل دورۀ پرورش (1 تا 42 روزگی) در مقایسه با دیگر گروهها شد (05/0>P). بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنیداری در مصرف خوراک مشاهده نشد. فعالیت آنزیمهای گوارشی آمیلاز، لیپاز و پروتئاز رودۀ جوجههای گوشتی تغذیهشده با 250 میلیگرم پپتیدهای کانولا در کیلوگرم خوراک بالاتر از دیگر گروهها بود (05/0>P). افزودن پپتیدهای کانولا و پروبیوتیک، شمار باسیلوسهای انتهای رودۀ باریک را در مقایسه با دیگر تیمارهای آزمایشی افزایش داد (05/0>P). نتیجهگیری شد که پپتیدهای کانولا سبب افزایش وزن بدن، کاهش ضریب تبدیل غذایی، افزایش فعالیت آمیلاز، لیپاز و پروتئاز روده و افزایش شمار باسیلوسهای انتهای رودۀ باریک در مقایسه با دیگر تیمارهای آزمایشی شد.
کلید واژگان
آنتیبیوتیکباسیلوسهای روده
پپتیدهای کانولا
ضریب تبدیل غذایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-05-221396-03-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری، دانشکدۀ علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایراناستادیار، دانشکدۀ علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
دانشیار، دانشکدۀ علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
شاپا
2008-47732423-7949




