تأثیر تعادل آنیون-کاتیون جیره در دورة آغازین بر عملکرد، ریختشناسی رودة باریک، سطح الکترولیتهای سرم و کانی شدن استخوان درشتنی جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
آذرزرتشت, سهیلاکریمی, احمدصادقی, قربانعلینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش بهمنظور تعیین میزان تأثیر سطوح مختلف تعادل آنیون-کاتیون جیره در مرحلة آغازین (1 تا 10 روزگی) بر عملکرد جوجههای گوشتی، میزان کانی شدن استخوان درشتنی، الکترولیتهای سرم، ویژگیهای لاشه و ریختشناسی رودة باریک انجام گرفت. در این آزمایش از 280 قطعه جوجة گوشتی سویة راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی استفاده شد. گروههای آزمایشی عبارت از پنج سطح مختلف تعادل آنیون-کاتیون جیرة (150، 200، 250، 300 و 350 میلیاکیوالان در کیلوگرم) در چهار تکرار و هر تکرار شامل چهارده قطعه جوجه بودند. نتایج نشان داد که تغذیه با استفاده از جیرة دارای تعادل آنیون-کاتیون 350 میلیاکیوالان در کیلوگرم، موجب کاهش وزن زنده و میانگین افزایش وزن در دورههای آغازین و رشد، کاهش مصرف خوراک و افزایش ضریب تبدیل خوراک در دورة آغازین شد. تعادل آنیون-کاتیون جیره بدون تأثیر معنیداری روی الکترولیتهای سرم، وزن نسبی اجزاء لاشه و ریختشناسی روده بود. کاهش سطح آنیون-کاتیون جیره به کمتر از 300 میلیاکیوالان در کیلوگرم، بدون تأثیر بر خاکستر استخوان، موجب کاهش معنیدار (05/0>P) فسفر و کلسیم درشتنی به ترتیب در سنین 21 و 42 روزگی شد. بهطورکلی نتایج بیانگر اهمیت تأمین سطح مناسب تعادل آنیون-کاتیون جیره در مرحلة آغازین (200 تا 300 میلیاکیوالان در کیلوگرم جیره) برای دستیابی به عملکرد بهینه در جوجههای گوشتی است.
کلید واژگان
تعادل الکترولیتهاجوجة گوشتی
عملکرد
فسفر
کلسیم
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-05-221396-03-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی دانشکدة کشاورزی، دانشگاه کردستاندانشیار، گروه علوم دامی دانشکدة کشاورزی، دانشگاه کردستان
استاد، گروه علوم دامی دانشکدة کشاورزی، دانشگاه کردستان
شاپا
2008-47732423-7949




