تأثیر سطوح مختلف سبوس برنج با و بدون مولتی آنزیم بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و فراسنجههای بیوشیمیایی خون مرغان تخمگذار سویه ̎های- لاین W-36 ̎
(ندگان)پدیدآور
صفامهر, علیرضاعطارحسینی, هادینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این آزمایش تأثیر سطوح مختلف سبوس برنج و مولتیآنزیم با استفاده از طرح کامل تصادفی به روش فاکتوریل بر عملکرد، کیفیت تخممرغ، مشخصه (پارامتر)های بیوشیمیایی خون و زردة تخممرغ 288 قطعه مرغ تخمگذار سویة ̎هایلاین̎ (سن سی هفتگی) و در یک دورة دوازده هفتهای آزمایش شد. جیرههای آزمایشی شامل سطوح 0، 5، 10 و 15 درصد سبوس برنج با و بدون مولتیآنزیم ناتوزیم بودند. درصد تولید تخممرغ، وزن تخممرغ، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل خوراک و گرم تخممرغ تولیدی تحت تأثیر سطوح سبوس برنج و افزودن آنزیم واقع نشد. واحد هاو، وزن مخصوص، وزن پوستة تخممرغ، ضخامت آن و نسبت وزن پوسته به سطح آن تحت تأثیر سطوح سبوس برنج و مولتیآنزیم قرار نگرفت. نتایج نشان داد که بین گروههای مختلف آزمایشی مقادیر گلوکز، آلبومین، پروتئین کل، اسید اوریک، تریگلیسرید، کلسترول سرم خون تفاوت معنیداری وجود نداشت. نتایج این تحقیق نشان داد که از سبوس برنج تا 15درصد با یا بدون افزودن مولتیآنزیم در جیرة غذایی مرغهای تخمگذار بدون داشتن هیچگونه اثر نامطلوبی در عملکرد و کیفیت تخممرغ میتوان استفاده کرد.
کلید واژگان
سبوس برنجکیفیت تخممرغ
مرغ تخمگذار
مولتیآنزیم
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
استاد گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغهدانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه
شاپا
2008-47732423-7949




