| dc.contributor.author | یوسفیان, ایمان | fa_IR |
| dc.contributor.author | زارع شحنه, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | ژندی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | بحرینی, مجید | fa_IR |
| dc.contributor.author | ایزدپناه, غزاله | fa_IR |
| dc.contributor.author | نوعی, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | امام وردی, مجتبی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:32:17Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:32:17Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:32:17Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:32:17Z | |
| dc.date.issued | 2014-04-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-10-19 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-07-27 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | یوسفیان, ایمان, زارع شحنه, احمد, ژندی, مهدی, بحرینی, مجید, ایزدپناه, غزاله, نوعی, رضا, امام وردی, مجتبی. (1393). تأثیرات سطوح گوناگون ویتامین E در رقیقکننده بر کیفیت اسپرم اسبچۀ خزر طی فرایند سردسازی. علوم دامی ایران, 45(1), 1-8. doi: 10.22059/ijas.2014.51743 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4773 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7949 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2014.51743 | |
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_51743.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343413 | |
| dc.description.abstract | هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر غلظتهای گوناگون ویتامین E (VitE) بر کیفیت اسپرم اسبچۀ خزر پس از نگهداری منی در دمای 5 درجۀ سانتیگراد بود. پس از جمعآوری منی، حدوداً 90 درصد پلاسمای آن بهوسیلۀ سانتریفیوژ با نیروی ×g600 حذف شد. پلیتها با هم مخلوط و به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. سپس با رقیقکنندههای حاوی غلظتهای صفر (شاهد منفی)، 5، و 10 میلیمول VitE و DMSO (شاهد مثبت، بهعنوان حلال VitE) رقیق شدند تا غلظت نهایی 10<sup>6</sup>×50 اسپرم در هر میلیلیتر بهدست آید. برای هر تیمار جنبایی، زندهمانی، یکپارچگی غشا، ناهنجاری کل، و پراکسیداسیون لیپیدی در زمانهای صفر، 6، 24، و 48 ارزیابی شد. نتایج نشان داد افزودن VitE بر جنبایی کل و پیشرونده تأثیر نداشت (05/0<P). یکپارچگی غشا و زندهمانی در تیمار حاوی 5 میلیمول VitE در زمان 48، بهطور معنیداری در مقایسه با شاهد بیشتر بود (05/0>P). طی مدت نگهداری اسپرم، ناهنجاری کل بین تیمارها تفاوت معنیداری نداشت (05/0<P). پراکسیداسیون لیپید در زمان 48، در تیمار حاوی 5 میلیمول VitE بهطور معنیداری در مقایسه با گروه شاهد کمتر بود (05/0>P). از بین غلظتهای بالا، غلظت 5 میلیمول VitE موجب حفظ کیفیت اسپرم اسبچۀ خزر طی نگهداری سرد میشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 189 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2014.51743 | |
| dc.subject | پراکسیداسیون لیپید | fa_IR |
| dc.subject | سردسازی | fa_IR |
| dc.subject | کیفیت اسپرم | fa_IR |
| dc.subject | منی اسبچۀ خزر | fa_IR |
| dc.subject | ویتامین E | fa_IR |
| dc.title | تأثیرات سطوح گوناگون ویتامین E در رقیقکننده بر کیفیت اسپرم اسبچۀ خزر طی فرایند سردسازی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دکتری حرفهای، مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 45 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 8 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-2886-9747 | |