نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیوسفیان, ایمانfa_IR
dc.contributor.authorزارع شحنه, احمدfa_IR
dc.contributor.authorژندی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorبحرینی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorایزدپناه, غزالهfa_IR
dc.contributor.authorنوعی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorامام وردی, مجتبیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:32:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:32:17Z
dc.date.available1399-07-09T08:32:17Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:32:17Z
dc.date.issued2014-04-21en_US
dc.date.issued1393-02-01fa_IR
dc.date.submitted2013-10-19en_US
dc.date.submitted1392-07-27fa_IR
dc.identifier.citationیوسفیان, ایمان, زارع شحنه, احمد, ژندی, مهدی, بحرینی, مجید, ایزدپناه, غزاله, نوعی, رضا, امام وردی, مجتبی. (1393). تأثیرات سطوح گوناگون ویتامین E در رقیق‌کننده‌ بر کیفیت اسپرم اسبچۀ خزر طی فرایند سردسازی. علوم دامی ایران, 45(1), 1-8. doi: 10.22059/ijas.2014.51743fa_IR
dc.identifier.issn2008-4773
dc.identifier.issn2423-7949
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2014.51743
dc.identifier.urihttps://ijas.ut.ac.ir/article_51743.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343413
dc.description.abstractهدف از این مطالعه، بررسی تأثیر غلظت‌های گوناگون ویتامین E (VitE) بر کیفیت اسپرم اسبچۀ ‌خزر پس از نگهداری منی در دمای 5 درجۀ سانتی‌گراد بود. پس از جمع‌آوری منی، حدوداً 90 درصد پلاسمای آن به‌وسیلۀ سانتریفیوژ با نیروی ×g600 حذف شد. پلیت‌ها با هم مخلوط و به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. سپس با رقیق‌کننده‌های حاوی غلظت‌های صفر (شاهد منفی)، 5، و 10 میلی‌مول VitE و DMSO (شاهد مثبت، به‌عنوان حلال VitE) رقیق شدند تا غلظت نهایی 10<sup>6</sup>×50 اسپرم در هر میلی‌لیتر به‌دست آید. برای هر تیمار جنبایی، زنده‌مانی، یک‌پارچگی غشا، ناهنجاری کل، و پراکسیداسیون لیپیدی در زمان‌های صفر، 6، 24، و 48 ارزیابی شد. نتایج نشان داد افزودن VitE بر جنبایی کل و پیش‌رونده تأثیر نداشت (05/0<P). یک‌پارچگی غشا و زنده‌مانی در تیمار حاوی 5 میلی‌مول VitE در زمان 48، به‌طور معنی‌داری در مقایسه با شاهد بیشتر بود (05/0>P). طی مدت نگهداری اسپرم، ناهنجاری کل بین تیمارها تفاوت معنی‌داری نداشت (05/0<P). پراکسیداسیون لیپید در زمان 48، در تیمار حاوی 5 میلی‌مول VitE به‌طور معنی‌داری در مقایسه با گروه شاهد کمتر بود (05/0>P). از بین غلظت‌های بالا، غلظت 5 میلی‌مول VitE موجب حفظ کیفیت اسپرم اسبچۀ ‌خزر طی نگهداری سرد می‌شود.fa_IR
dc.format.extent189
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم دامی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of animal Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2014.51743
dc.subjectپراکسیداسیون لیپیدfa_IR
dc.subjectسردسازیfa_IR
dc.subjectکیفیت اسپرمfa_IR
dc.subjectمنی اسبچۀ‌ خزرfa_IR
dc.subjectویتامین Efa_IR
dc.titleتأثیرات سطوح گوناگون ویتامین E در رقیق‌کننده‌ بر کیفیت اسپرم اسبچۀ خزر طی فرایند سردسازیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدکتری حرفه‌ای، مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشورfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume45
dc.citation.issue1
dc.citation.spage1
dc.citation.epage8
nlai.contributor.orcid0000-0003-2886-9747


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد