تأثیرات سطوح گوناگون ویتامین E در رقیقکننده بر کیفیت اسپرم اسبچۀ خزر طی فرایند سردسازی
(ندگان)پدیدآور
یوسفیان, ایمانزارع شحنه, احمدژندی, مهدیبحرینی, مجیدایزدپناه, غزالهنوعی, رضاامام وردی, مجتبینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر غلظتهای گوناگون ویتامین E (VitE) بر کیفیت اسپرم اسبچۀ خزر پس از نگهداری منی در دمای 5 درجۀ سانتیگراد بود. پس از جمعآوری منی، حدوداً 90 درصد پلاسمای آن بهوسیلۀ سانتریفیوژ با نیروی ×g600 حذف شد. پلیتها با هم مخلوط و به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. سپس با رقیقکنندههای حاوی غلظتهای صفر (شاهد منفی)، 5، و 10 میلیمول VitE و DMSO (شاهد مثبت، بهعنوان حلال VitE) رقیق شدند تا غلظت نهایی 106×50 اسپرم در هر میلیلیتر بهدست آید. برای هر تیمار جنبایی، زندهمانی، یکپارچگی غشا، ناهنجاری کل، و پراکسیداسیون لیپیدی در زمانهای صفر، 6، 24، و 48 ارزیابی شد. نتایج نشان داد افزودن VitE بر جنبایی کل و پیشرونده تأثیر نداشت (05/0P). طی مدت نگهداری اسپرم، ناهنجاری کل بین تیمارها تفاوت معنیداری نداشت (05/0P). از بین غلظتهای بالا، غلظت 5 میلیمول VitE موجب حفظ کیفیت اسپرم اسبچۀ خزر طی نگهداری سرد میشود.
کلید واژگان
پراکسیداسیون لیپیدسردسازی
کیفیت اسپرم
منی اسبچۀ خزر
ویتامین E
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-04-211393-02-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهراناستاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
دکتری حرفهای، مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور
دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشجوی دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
شاپا
2008-47732423-7949




