• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی ایران
    • دوره 45, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی ایران
    • دوره 45, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیرات سطوح گوناگون ویتامین E در رقیق‌کننده‌ بر کیفیت اسپرم اسبچۀ خزر طی فرایند سردسازی

    (ندگان)پدیدآور
    یوسفیان, ایمانزارع شحنه, احمدژندی, مهدیبحرینی, مجیدایزدپناه, غزالهنوعی, رضاامام وردی, مجتبی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    190.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر غلظت‌های گوناگون ویتامین E (VitE) بر کیفیت اسپرم اسبچۀ ‌خزر پس از نگهداری منی در دمای 5 درجۀ سانتی‌گراد بود. پس از جمع‌آوری منی، حدوداً 90 درصد پلاسمای آن به‌وسیلۀ سانتریفیوژ با نیروی ×g600 حذف شد. پلیت‌ها با هم مخلوط و به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. سپس با رقیق‌کننده‌های حاوی غلظت‌های صفر (شاهد منفی)، 5، و 10 میلی‌مول VitE و DMSO (شاهد مثبت، به‌عنوان حلال VitE) رقیق شدند تا غلظت نهایی 106×50 اسپرم در هر میلی‌لیتر به‌دست آید. برای هر تیمار جنبایی، زنده‌مانی، یک‌پارچگی غشا، ناهنجاری کل، و پراکسیداسیون لیپیدی در زمان‌های صفر، 6، 24، و 48 ارزیابی شد. نتایج نشان داد افزودن VitE بر جنبایی کل و پیش‌رونده تأثیر نداشت (05/0P). طی مدت نگهداری اسپرم، ناهنجاری کل بین تیمارها تفاوت معنی‌داری نداشت (05/0P). از بین غلظت‌های بالا، غلظت 5 میلی‌مول VitE موجب حفظ کیفیت اسپرم اسبچۀ ‌خزر طی نگهداری سرد می‌شود.
    کلید واژگان
    پراکسیداسیون لیپید
    سردسازی
    کیفیت اسپرم
    منی اسبچۀ‌ خزر
    ویتامین E

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2014-04-21
    1393-02-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    دکتری حرفه‌ای، مرکز اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی کشور
    دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    دانشجوی دکتری، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

    شاپا
    2008-4773
    2423-7949
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2014.51743
    https://ijas.ut.ac.ir/article_51743.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343413

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب