• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی ایران
    • دوره 44, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی ایران
    • دوره 44, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر 1- آلفا هیدروکسی کوله¬کلسیفرول بر روی عملکرد جوجه¬های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    چاکسری, ایمانزاغری, مجتبیخلجی, سعید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    303.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    آزمایشی برای بررسی اثر افزودن متابولیت 1- آلفا هیدروکسی کوله­کلسیفرول با و بدون کوله­کلسیفرول  و فیتاز میکروبی در جیره­های با سطوح مختلف کلسیم و فسفر بر عملکرد جوجه­های گوشتی انجام شد. برای انجام این آزمایش تعداد 576 قطعه جوجه یک روزه نر (راس 308) با میانگین وزن 1±40 گرم انتخاب شدند. آزمایش در قالب طرح  کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل (3×2×2×3) با 4 تکرار و 4 جوجه در هر تکرار انجام شد.  فاکتورها شامل 3 سطح از متابولیت 1α-OH-D3 (0، 5 و10  µg/kg)، 2 سطح آنزیم فیتاز (0 و500 FTU/kg)، 2 سطح کوله­کلسیفرول (0 و 5000 ICU/kg)، و3 سطح کلسیم و فسفر (100، 75 و50 درصد مقدار توصیه شده در راهنمای پرورش جوجه گوشتی سویه راس 308) بود. افزودن 10 میکروگرم 1α-OH-D3 باعث کاهش خوراک مصرفی و همچنین کاهش وزن بدن در سنین 7، 35 و 42 روزگی گردید (05/0>P و 01/0>P). افزودن 500 واحد آنزیم فیتاز به جیره­های حاوی 5 میکروگرم در کیلوگرم 1α-OH-DP و 01/0>P). افزودن 500 واحد آنزیم فیتاز به جیره­های حاوی 5 میکروگرم در کیلوگرم 1α-OH-DP). افزودن 500 واحد آنزیم فیتاز به جیره­های حاوی 5 میکروگرم در کیلوگرم 1α-OH-D3  باعث افزایش معنی­دار وزن بدن در سنین 7 و 14 روزگی شد (05/0>P). اثر متقابل 1α-OH-DP). اثر متقابل 1α-OH-D3 و آنزیم فیتاز روی ضریب تبدیل غذایی در سن 28 روزگی معنی­دار بود (01/0>P) به طوریکه بهترین ضریب تبدیل غذایی نیز با مصرف 5 میکروگرم در کیلوگرم  1α-OH-DP) به طوریکه بهترین ضریب تبدیل غذایی نیز با مصرف 5 میکروگرم در کیلوگرم  1α-OH-D3 و 500 واحد آنزیم فیتاز حاصل شد. افزودن 5 و 10 میکروگرم 1α-OH-D3مقاومت در برابر نیروی برشی و نیروی لازم برای ایجاد شکست در استخوان درشت­نی را بطور خطی افزایش داد (01/0>P). نتایج حاکی از این است که افزودن متابولیت 1α-OH-DP). نتایج حاکی از این است که افزودن متابولیت 1α-OH-D3 می­تواند بروز دیسکندروپلازی درشت­نی را در جوجه­های گوشتی کاهش دهد اما با توجه به سمیت این متابولیت مقدار دقیق مورد استفاده آن نیازمند تحقیقات بیشتر می­باشد.
    کلید واژگان
    1α-OH- D3
    کوله کلسیفرول
    فیتاز میکروبی
    جوجه گوشتی
    عملکرد

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2013-05-22
    1392-03-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    دانشجوی دکتری گروه علوم دامی دانشگاه تهران

    شاپا
    2008-4773
    2423-7949
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2013.32128
    https://ijas.ut.ac.ir/article_32128.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343403

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب