مقایسه ارزش غذایی کنجاله منداب و کنجاله تخم پنبه در تغذیه گاوهای هلشتاین
(ندگان)پدیدآور
خلج هدایتی, علیامانلو, حمیدنیکخواه, علیامیرآبادی, طاهرهاسلامیان فارسونی, نجمهنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
برای مقایسه ارزش غذایی کنجاله منداب و کنجاله تخم پنبه در تغذیه گاوهای هلشتاین، 20 راس گاو شیرده نژاد هلشتاین با میانگین وزن 34 580 کیلوگرم و با روزهای شیردهی 10±100 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی مورد مطالعه قرار گرفتند. جیرههای آزمایشی شامل چهار سطح 0 ، 8 ، 14 و 25 درصد کنجاله منداب بودند که جایگزین کنجاله تخم پنبه و جو در جیرهها شدند. جیرهها از لحاظ پروتئین خام و انرژی خالص شیردهی یکسان بودند. گاوها با جیرههای کاملا مخلوط به مدت 60 روز تغذیه شدند. جیرهها با بالاترین درصد جایگزینی، تولید شیر تصحیح شده بر اساس 4 درصد و 2/3 درصد چربی بالاتری نسبت به جیره شاهد نشان دادند، اما از لحاظ ترکیبات شیر افزایش عددی و غیر معنیدار در درصد و مقدار آنها مشاهده گردید(05/0P>). از لحاظ pH شکمبه و pH مدفوع نیز تفاوت معنیداری بین جیرهها مشاهده نشد. همچنین قابلیت هضم ظاهری جیرهها تفاوت معنیداری را نشان ندادند. در بین ترکیبات خون؛ غلظت کلسیم، فسفر، گلوکز، کل پروتئین، آلبومین و نیتروژن اورهای پلاسما تفاوت معنی داری بین جیرهها نشان نداد، اما میزان کلسترول خون به طور معنیداری در بین جیرههای آزمایشی متفاوت بود( 05/0 P). از لحاظ pH شکمبه و pH مدفوع نیز تفاوت معنیداری بین جیرهها مشاهده نشد. همچنین قابلیت هضم ظاهری جیرهها تفاوت معنیداری را نشان ندادند. در بین ترکیبات خون؛ غلظت کلسیم، فسفر، گلوکز، کل پروتئین، آلبومین و نیتروژن اورهای پلاسما تفاوت معنی داری بین جیرهها نشان نداد، اما میزان کلسترول خون به طور معنیداری در بین جیرههای آزمایشی متفاوت بود( 05/0 P
کلید واژگان
کنجاله تخم پنبهکنجاله منداب کانادایی
گاوهای هلشتاین
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2012-05-211391-03-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه زنجانعضو هیئت علمی دانشگاه زنجان
استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران - کرج
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه زنجان
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه زنجان
شاپا
2008-47732423-7949




