• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 51, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 51, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر بسته بندی نانوکامپوزیت ضدمیکروبی برپایه پلی اتیلن با چگالی پایین حاوی نانوذرات دی اکسید تیتانیوم در افزایش ماندگاری قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus)

    (ندگان)پدیدآور
    الماسی, هادیپورفتحی, بهبودمختاری زنوزی, رقیه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.059 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از پژوهش حاضر، توسعه‌ی یک بسته بندی فعال ضدمیکروبی برای افزایش ماندگاری قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus) بود. نانوذرات دی اکسید تیتانیوم (TiO2) در سه سطح صفر، 5/0 و 5/1 درصد به ترکیب فیلم پلی اتیلن با دانسیته پایین (LDPE) اضافه شدند و به روش اکستروژن دمشی فیلم نانوکامپوزیت تولید شد. از این فیلم‌ها برای بسته بندی قارچ تازه استفاده شد. همچنین به منظور تحریک فعالیت ضدمیکروبی فیلم‌ها از تابش دهی نور UV روی نمونه‌های بسته بندی شده به مدت 15 دقیقه استفاده شد. بررسی خاصیت ضدمیکروبی فیلم‌ها نشان داد که  بازدارندگی در برابر رشد Staphylococcus aureus و Escherichia coli با افزایش میزان TiO2و همچنین تحت تأثیر تابش دهی UV افزایش می‌یابد. نمونه‌های قارچ به مدت 15 روز در دمای یخچال نگهداری شدند و آزمون های فیزیکوشیمیایی و بررسی کیفیت میکروبی روی آنها انجام شد. میزان افت وزن و کاهش ترکیبات فنولی و همچنین کاهش ویتامین C در اثر استفاده از بسته­بندی‌های نانوکامپوزیت بطور قابل توجهی کاهش یافت و این تأثیر با افزایش میزان TiO2بیشتر شد. شاخص قهوه‌ای شدن و اختلاف رنگ با قارچ تازه در نمونه‌های بسته بندی شده در فیلم حاوی 5/1 درصد TiO2و تابش دهی شده با نور UV کمتر از سایر نمونه‌ها بود. با گذشت زمان، بار میکروبی نمونه‌های قارچ افزایش یافت اما فیلم‌های فعال توانستند این افزایش را کنترل کنند. بطور کلی پژوهش حاضر نشان داد که استفاده از نانوذرات TiO2 در فیلم LDPE به عنوان بسته بندی فعال غیرتماسی همراه با تابش دهی نور UV قادر است ماندگاری قارچ را افزایش داده و خصوصیات کیفی آن را در طول مدت عرضه، در سطح مطلوبی حفظ کند.
    کلید واژگان
    فیلم نانوکامپوزیت
    قارچ دکمه‌ای
    نانوذرات TiO2
    ویژگی‌های شیمیایی
    تابش دهی نور UV
    بسته بندی مواد غذایی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-03-20
    1399-01-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
    کارشناس ارشد واحد تحقیق و توسعه گروه صنایع غذایی شیرین عسل، تبریز، ایران
    کارشناس ارشد صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران

    شاپا
    2008-4803
    2423-7841
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2019.287876.665216
    https://ijbse.ut.ac.ir/article_73597.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/339428

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب