بررسی تأثیر بسته بندی نانوکامپوزیت ضدمیکروبی برپایه پلی اتیلن با چگالی پایین حاوی نانوذرات دی اکسید تیتانیوم در افزایش ماندگاری قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus)
(ندگان)پدیدآور
الماسی, هادیپورفتحی, بهبودمختاری زنوزی, رقیهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از پژوهش حاضر، توسعهی یک بسته بندی فعال ضدمیکروبی برای افزایش ماندگاری قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus) بود. نانوذرات دی اکسید تیتانیوم (TiO2) در سه سطح صفر، 5/0 و 5/1 درصد به ترکیب فیلم پلی اتیلن با دانسیته پایین (LDPE) اضافه شدند و به روش اکستروژن دمشی فیلم نانوکامپوزیت تولید شد. از این فیلمها برای بسته بندی قارچ تازه استفاده شد. همچنین به منظور تحریک فعالیت ضدمیکروبی فیلمها از تابش دهی نور UV روی نمونههای بسته بندی شده به مدت 15 دقیقه استفاده شد. بررسی خاصیت ضدمیکروبی فیلمها نشان داد که بازدارندگی در برابر رشد Staphylococcus aureus و Escherichia coli با افزایش میزان TiO2و همچنین تحت تأثیر تابش دهی UV افزایش مییابد. نمونههای قارچ به مدت 15 روز در دمای یخچال نگهداری شدند و آزمون های فیزیکوشیمیایی و بررسی کیفیت میکروبی روی آنها انجام شد. میزان افت وزن و کاهش ترکیبات فنولی و همچنین کاهش ویتامین C در اثر استفاده از بستهبندیهای نانوکامپوزیت بطور قابل توجهی کاهش یافت و این تأثیر با افزایش میزان TiO2بیشتر شد. شاخص قهوهای شدن و اختلاف رنگ با قارچ تازه در نمونههای بسته بندی شده در فیلم حاوی 5/1 درصد TiO2و تابش دهی شده با نور UV کمتر از سایر نمونهها بود. با گذشت زمان، بار میکروبی نمونههای قارچ افزایش یافت اما فیلمهای فعال توانستند این افزایش را کنترل کنند. بطور کلی پژوهش حاضر نشان داد که استفاده از نانوذرات TiO2 در فیلم LDPE به عنوان بسته بندی فعال غیرتماسی همراه با تابش دهی نور UV قادر است ماندگاری قارچ را افزایش داده و خصوصیات کیفی آن را در طول مدت عرضه، در سطح مطلوبی حفظ کند.
کلید واژگان
فیلم نانوکامپوزیتقارچ دکمهای
نانوذرات TiO2
ویژگیهای شیمیایی
تابش دهی نور UV
بسته بندی مواد غذایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2020-03-201399-01-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانکارشناس ارشد واحد تحقیق و توسعه گروه صنایع غذایی شیرین عسل، تبریز، ایران
کارشناس ارشد صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران
شاپا
2008-48032423-7841




