• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 40, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 40, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی برخی عوامل مؤثر بر استحصال کیفی و کمی‌روغن در حرارت و زمان‌های مختلف به هم‌زدن خمیر حاصل از دانه‌ی رقم روغنی زیتون

    (ندگان)پدیدآور
    اکبرنیا, عباسمبلی, حسیناکرم, اسدالهحامدی, منوچهررفیعی, شاهین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.299 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    برای بررسی تأثیر عوامل زمان و حرارت در کیفیت و کمیت روغن ‌زیتون و به دست آوردن روغن بکر، آزمونی با زمان هم‌زدن خمیر زیتون در سه سطح 10، 20 و 30 دقیقه و دمای واحد هم‌زن در سه سطح 30، 45 و 60 درجه سلسیوس با سه تکرار انجام شد. در این راستا داده‌های آزمون توسط آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفتند. مقایسه میانگین‌ها براساس آزمون چند دامنه دانکن نشان داد که با افزایش دما و زمان هم‌زدن، میزان اسیدیته و پراکسید روغن افزایش می‌یابد، یعنی با افزایش دمای واحد هم‌زن و زمان هم‌زدن کیفیت روغن زیتون کاهش می‌یابد. همچنین نتایج آزمون نشان داد که با افزایش دما و زمان هم‌زدن میزان رطوبت تفاله افزوده می‌شود که این افزایش سبب کاهش کمیت روغن استحصالی می‌گردد. ولی از سوی دیگر افزایش دما و زمان هم‌زدن سبب کاهش میزان چربی تفاله شده که این موضوع افزایش کمیت روغن را به دنبال داشت، لذا از میان سطوح انتخاب شده در این آزمون زمان هم‌زدن و دمای واحد همزن برای به دست آوردن بالاترین کمیت و کیفیت روغن‌گیری زیتون، به ترتیب 20 دقیقه و 30 درجه سلسیوس پیشنهاد شد.
    کلید واژگان
    دمای هم‌زن
    زیتون
    زمان هم‌زن
    کیفیت روغن
    کمیت روغن.

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2009-08-23
    1388-06-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

    شاپا
    2008-4803
    2423-7841
    URI
    https://ijbse.ut.ac.ir/article_20270.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/339394

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب